„Ez necces volt…” – kérdéseink a város jegyzőjéhez a „Tour de Hongrie” kaposvári szakaszának előkészítésével kapcsolatban

Kevés híja volt, hogy botrányba nem fulladt…

a magyar országúti kerékpáros körverseny nagy csinnadrattával beharangozott somogyi-kaposvári szakasza. A 444 és a 24.hu is megírta tegnap a kpsvr nyomán – ők viszont a PSZP Facebook-oldaláról vették át az információt és a képeket, becsülettel megadva azok eredeti lelőhelyét – hogy a versenyzők beérkezését közvetlenül megelőző órákban, tehát még késő délután is aszfaltozás, útjavítás folyt a verseny útvonalán, a Hársfa, Baross, Budai Nagy Antal utcákban és a Vásártéri (Marhahajtó) úton. A 444 elérte a főszervezőt telefonon, ő annyit mondott, hogy úgy tudja, „a probléma keddre rendeződött”.

Kérdés, hogy mi volt a „probléma”: hogy kátyús, nyomvályús, töredezett volt az aszfalt a kijelölt útvonal sok pontján, vagy az a kpsvr által hivatkozás nélkül közreadott információ, hogy „a munkát elnyerő cég váratlanul levonult”. Utóbbi, ha volt ilyen, nagy szegénységi bizonyítvány lenne az önkormányzat és személyesen Szita Károly számára: egy helyi cég szembeszáll vele? Előbbi esetben viszont átverték a főszervezőt, ugyanis az úthibák egészen biztosan nem voltak rendbe téve kedden.

Mi mindenesetre megkérdeztük a város jegyzőjét,

hogy vajon milyen szerencsétlen körülmények vezettek a lóhalálában, utolsó utáni pillanatban végzett útjavítási bohócmutatványhoz. Miután vannak félelmeink, hogy válasz egyáltalán nem jön majd, vagy csak némi mellébeszélés, már most közzétesszük kérdéseinket azzal, hogy a jegyző úr válaszaival haladéktalanul kiegészítjük a cikket, amint az megérkezik.

Kaposvár Megyei Jogú Város
dr. Csillag Gábor jegyző úrnak

Tisztelt Jegyző Úr!

Kérem, szíveskedjék válaszolni néhány, a „Tour de Hongrie” kerékpárverseny kaposvári szakaszának előkészítő munkálatait érintő kérdésre:

Ki és mikor döntött arról, hogy a versenyt megelőző napokban jelentős aszfaltburkolat-javítást kell végezni a Hársfa, Baross, Budai Nagy Antal utcákban, ill. a Vásártéri úton?

 

A Kapos Televízió honlapján megjelent cikk címe: vigyázat, nyomokban sem tartalmaz igazságot…

 

Kérték-e a verseny szervezői az útjavítást, és ha igen, mikor? Az önkormányzat mikor rendelte meg a munkát?

Ki volt a kivitelező, és mennyibe kerültek a javítási munkálatok (aszfaltmarás, aszfaltozás, takarítás)? Tartalmazza-e ezt az összeget a város költségvetésében a versenyre előirányzott 10 millió forint?

Megfelel-e a valóságnak a helyi sajtóban megjelent állítás, hogy korábban „a munkát elnyerő cég váratlanul levonult”, s ha igen, mi volt ennek az oka?

Számoltak-e azzal, hogy az utolsó pillanatra hagyott útjavítás esetleg egy váratlan ok (pl. nagyobb esőzés) miatt meghiúsul, emiatt a verseny e szakasza botrányba fullad, s Kaposvár, mint szervező egy százmilliós nagyságrendű televíziós nyilvánosság előtt leszerepel? (A nézőszámra vonatkozó kijelentés Dér Tamás alpolgármestertől származik.)

Ezekre a kérdésekre várjuk a városháza válaszát.

Címkép: Vásártéri út, szerda délután: már állnak a kordonok, az út több helyen, nagy felületen felmarva, javítás sehol. A szórványos kis eső nyomai még ott csillognak a felmarásban: ha egy nagyobb zuhé jött volna, az meghiúsítja az aszfaltozást, és simán botrányba fullad a verseny.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!