Halleluja! Helyreáll a törvényesség és a rend Kaposváron: készül a „Lex Kétfarkú”, a járdafestést kriminalizáló rendelet!

A tisztesség gáncstalan lovagjai akcióban

Némi kis húsvéti „szabadság-megváltás” után ismét a tettek mezejére lépünk, és tesszük tovább a kaposvári sajtó- és szólásszabadság magányos, mindazonáltal rendíthetetlen oszlopaként dolgunkat. Amiről lemaradtunk, bepótoljuk: nem marad szó nélkül a Kaposvári Egyetem vezetésének szégyenletes, gyáva akciója, mellyel odaállt a kormány CEU- és civilizációellenes bosszúhadjárata mellé, ahogy a többi hitványság sem. Nem is kell messzire menni a példáért: itt van a kaposvári közgyűlés április 27-i ülésére készült előterjesztés, amely tartalmaz egy, a sokat szenvedett 7/2013. (III.4.) önkormányzati rendelet a „közösségi együttélés alapvető szabályairól”, ill. annak módosításáról szóló tételt, amely kétségkívül a Kétfarkú Kutya Párt kaposvári, néhány héttel ezelőtti akciója nyomán született.

Mint emlékezetes, Kutyáék a Nemzetőr sor – Damjanich utca találkozásánál festegették békésen a járdát március 10-én este 11 óra tájban, ahová aztán jelentős rendőri erők, két járőr, nyomozók és helyszínelők vonultak fel. Hosszas telefonálgatás, tanácskozás, tényálladék felvétele után végül – meglepő módon – távoztak, hagyták, hogy a helyi passzivisták befejezzék művüket.

Nekünk már ez is gyanús volt, hiszen pl. Pécsen és Budapesten előállítás és szabálysértési eljárás lett a dolog vége – persze egy ország röhögött a hatóságon, és a párt a támogatásokból a „soksorosát” kapta annak, amivel büntették őket. Erre ez esetben nem került sor: kérdésünkre a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóosztálya azt válaszolta, hogy „a két férfit a rendőrök igazoltatták, eljárás az ügyben nem indult”.

Gyanúnk beigazolódott: a kicsinyes bosszúállás lovagjainak, a „Szita-birodalomnak” esze ágában sincsen szó nélkül hagyni mindezt.

Jó Fidesz-szokás szerint már készül is a „Lex Kétfarkú”, egy önkormányzati rendelet-módosítás, íme:

 

A rendeletmódosítás szövege, avagy a csúcsra járatott házmestertempó.

 

Emlékeztetnénk arra, hogy ez a rendelet már megjárta egy másik passzusa miatt az Alkotmánybíróságot, ahol másodjára is elmeszelték. Egyszer a guberálás tiltása, másodszor a hajléktalanok elleni fellépése miatt. Most jöhet az újabb, a járdadekorálás elleni kiegészítés. Ezek után már nyugodtan felléphetnek a rendőrök – no nem a közterületesek, ők éjszaka alszanak – a járdafestők ellen.

Ez volt Kaposvár legnagyobb problémája, ezt kellett sürgősen orvosolni.

Helyreáll tehát ilyen módon „gyönyörű képességünk, a rend”, és Kaposvár békés polgárainak nem kell többé rettegniük a járdaszínezők várszomjas hadaitól, akik a festegetés szüneteiben mindenórás várandós anyákat gyaláznak halomra, vagy ártatlan kisdedeket fogyasztanak früstökre.

Az ominózus műalkotás. Lehet, hogy az utolsó?

Szerencsére van gondoskodó atyánk, aki vigyáz ránk, habár a szemlélőnek időnként úgy tűnhet: Szita Károlynak és csapatának csupán addig szimpatikusak a törvények, amíg saját politikai-hatalmi-anyagi érdekeikkel egybeesnek. Hogy a fentieken kívül, ahol az említett rendelet már kétszer is elvérzett, csak az egyértelműen törvénytelennek bizonyult viselt dolgaikat említsük:

Szégyenletesen leszerepelt a Helyi Választási Bizottság

a gumiégetős népszavazási kérdés elutasításával, melyet a Törvényszék felülbírált, teljesen törvénytelen volta miatt.

Ugyanez történt a döntés visszavonásakor is,

miután a közgyűlés fideszes többsége a jogszabállyal szemben próbálta saját kezébe venni a döntést, hogy úgy tűnjék, mintha nem a tizenkilencezer tiltakozó aláírás kényszerítette volna ki a Homatech és Csányi Sándor visszavonulását, hanem Szita Károly érdeme lenne mindez.

Csakhogy elmeszelte őket a bíróság: ugyanez történt a Pécsi utcai általános iskola ügyében is,

ahol lényegében minden jogi fórum kimondta: megsérti a szegregációs törvényt Kaposvár önkormányzata. Közel tíz éve hadakozik a „jog és szabadság ellen” (ha már József Attila), csupán azért, mert olcsó népszerűséget remél a többség szegény- és cigányellenes indulataitól.

Lázár János, Szita Károly állítólagos felső kapcsolata éppen nemrég jelentette ki, habár más összefüggésben: „emlékeztetem önöket, hogy a nyilas és kommunista házmesterek országa vagyunk”. Nos, íme egy igazi házmestertempó, döntse el mindenki, hogy éppen kommunista vagy nyilas. Szerintünk, ha Szita polgármester múltját és jelenlegi politikai megnyilvánulásait tekintjük, személyében összenőtt, ami összetartozik.

H. I.

Nyilvánítson véleményt (lájk, komment, megosztás, ilyenek) a KAPOS-T Facebook-oldalán!