Kimenő a zárt osztályról: Gelencsér Attila egyszerre képzeli II. Rákóczi Ferencnek, Kossuth Lajosnak és Nagy Imrének magát

Blaszfémia és nemzetgyalázás a forradalom ünnepe előtt – Frissítve*!

Szintet lépett az elmebaj csütörtökön este Kaposváron, a Kapos Hotel „kristálytermében”: a Nemzeti Üldözési Mánia Eszelőseinek helyi kiscsoportos foglalkozásán Szita Károly és a VIII. kerületi polgármester, Kocsis Máté társaságában fellépő Gelencsér Attila a paranoia és a nagyzási mánia összes tünetét előállította néhány másodperc alatt. Nem kisebbet szólt – ráadásul fennhangon, ha lehet hinni a jelen lévő kiválasztott szerencsés helyi médiumoknak – hogy a miniszterelnöke által jellem, lelkiismeret, fantázia és valódi mondanivaló hiányában újramelegített, nyomorúságos levelezgetés egy napon, egy mondatban említhető a magyar történelem dicsőséges napjaival, eseményeivel: a Rákóczi-szabadságharccal, 1848-cal, vagy az 1956-os forradalommal. Gyalázatos provokáció, a magyar történelem nagyjainak sárba rángatása történt ez estén, helyi fideszes tótumfaktumok által.

Persze élhetnénk más nemzeti büszkeségünkből, pl. Katona József Bánk bánjából vett idézettel: Gertrudis királyné mondja Bánknak a negyedik felvonásban: „megengedek, mert meg vagy háborodva”, de ne tegyük. Nemzeti ünnepeink, nemzeti jelképeink sértegetése, méltatlan szöveg- vagy egyéb környezetbe helyezése bűncselekmény:

így, ha valaki ezt az egész szemenszedett baromságot, mely egy nyilvánvaló hazugságon alapul, valaki forradalomnak, szabadságharcnak állítja be, az meggyaláz mindent, ami egy magyar ember számára szent.

Olyan ugyanis, hogy Soros-terv, nem létezik. Nincs. No. Nicht. Non. Il n’est pas.

 

Szégyenletes provokáció a magyar történelem legfényesebb, legdicsőbb eseményeit egy napon említeni egy beteg és hazug propagandakampánnyal.

 

Volt pl. más, világtörténelmet formáló elképzelés, melyet tervnek, Marshall-tervnek neveztek: érdemes összevetni a különbségeket a George C. Marshall amerikai külügyminiszterről elnevezett terv és a beteg, perverz Fidesz-propaganda által sulykolt-szajkózott állítólagos „Soros-terv” között: előbbit a világháborúban győztes országos sora fogadta el kormány-, ill. törvényhozási szinten, hivatalos rangra emelve. Nos, ez pl. megérdemli a „terv” nevet.

A „Soros-terv” viszont soha nem létezett máshol, mint a Fidesz-propagandisták boszorkány(üldöző) és méregkeverő konyhájában: abba kapaszkodnak, hogy egy magánszemély egy újságban leírta esetleg megosztó véleményét a bevándorlás kérdésében. Ezt csupán ők és senki más nem tekinti hivatalos, elfogadott tervnek. És ezt a gennyes, mérgező maszlagot tömködik le a magyarok torkán immár sokadszor óriásplakátokon, egész oldalas újsághirdetésekben,

mellyel nem mellesleg saját holdudvaruk, s nyilván saját zsebük dagad. Ez az összeg csak ebben az évben meghaladta a negyven milliárd forintot.

Ki ellen hirdetett szabadságharcot Gelencsér Attila? Az Európai Unió ellen, amelynek – lassan mondjuk, hogy a szerény képességű somogyvári torna-tanítók is megértsék – a zsírján hízik.

Persze az sem véletlen, hogy miért is kell Gelencsérnek mindig megpróbálnia nagyobbat, s még nagyobbat mondani:

nincs könnyű helyzetben, hisz a Szita-média ezúttal is megtalálta a módját, hogyan nullázzák le őt s mondanivalóját: mindkét, a városháza által igazgatott médiumban „véletlenül” ugyanazt a mondatot emelték ki – tőle, és nem Gelencsértől, s nem is a budapesti „sztárvendégtől”, Kocsis Mátétól.

 

A Szita Károly fennhatósága alá tartozó médiumoknak “véletlenül” ugyanaz tűnt fel az eseményen, és ezek nem Gelencsér Attila forradalmi gondolatai voltak…

 

Véletlenül… Akár meg is dicsérhetnénk őket, ha nem tudnánk az igazi okot: ebben a városban szép és okos csakis Szita Károly lehet, másnak nem terem babér, még akkor sem, ha ezzel teljesen agyonvágták az egész „nemzeti-konzultációs” baromkodás fő üzenetét. Ugyanis így az átlagolvasónak kb. az jött le, hogy az egész fórum Kaposvár közbiztonságáról szólt, de a parancs az parancs. Ha a városházán a Szekeres Alán vagy a Mágó Armand sajtósok (nyilván személyesen Szita) úgy rendelkezik, hogy ezt kell kiemelni,

akkor pusztuljon a nemzeti konzultáció… izé, konzílium, dettó Gelencsér Attila és Kocsis Máté.

Szita persze a maga nemében éppen olyan szánalmas, mint a társai, s nemcsak ezért a kicsinyes, primitív überkedésért: honnan veszi azt, hogy Kaposvár a legbiztonságosabb megyeszékhely? Milyen felmérés, statisztika igazolja ezt? Azt biztosan tudjuk: az elmúlt bő évtized három legkegyetlenebb, legbarbárabb cselekményét, az ún. diákgyilkosságot, a kis Szita Bence megölését, és a trafikos-gyilkosság néven elhíresült esetet Kaposváron követték el.

Szita Károly persze úgy folytatja, hogy ezt az állítólagos nagy-nagy biztonságot veszélyeztetné a bevándorlási kvóta – és, tegyük hozzá, az a tizenkét menekült, aki számszakilag Kaposvárra jutna – mert nem azért építünk „iskolákat … óvodákat …, orvosi rendelőket, sportlétesítményeket modern póluskórházat…”

És nem szakad le az arca: hiába, erre volt jó a besúgó-múlt.

Kitől kapjuk a folyvást és büszkén emlegetett 171 milliárd forint döntő részét? Ki finanszírozta a póluskórházat, amelyben már alig lézeng orvos, és ahol jó néhány osztályra, ill. vizsgálatra már egy évnél is többet kell várni?

Így a végére kiderül: Szita szavaiban éppen annyi összefüggés, értelem és logika van, mint Gelencsérében, csak ő az EU-pénzekből összegányolt kis szemétdombját félti – pont az EU-tól – míg hős képviselőnk szabadságharcát vívja. Csak azt nem tudjuk, hogy hol késnek már azok a szelíd, de határozott ápolók, s persze azt sem, hogyan fogják szólítani a kimenő végén

rég nem látott gondozottjukat: nagyságos fejedelemnek? kormányzó úrnak?

Reméljük, elnézőek lesznek vele: végül is 2017 lánglelkű szabadságharcosáról van szó, akit lassan, úgy tűnik, önmagától kell megvédeni.

H. I.

*Frissítés: Értesüléseink szerint az éjszaka a Noszlopy utcai Hangár nevű szórakozóhely előtt valaki meghalt. A rendőrség nem erősítette meg a hírt: arról tájékoztattak bennünket, hogy az esettel kapcsolatban nincs folyamatban rendőrségi eljárás.

Nyilvánítson véleményt (lájk, komment, megosztás, ilyenek) a KAPOS-T Facebook-oldalán!