Hiába a koronavírus-nyomorúság, azért csak futja Kaposvárnak újabb szökőkútra az egyik új körforgalomban

A betegség, amiből nem lehet kigyógyulni…

Évekkel ezelőtt, a KAPOS-T indulásakor „elintéztük” egy cikkben a Szita Károly polgármester személyes mániájának számító ízléstelen szökőkutakat, s a továbbiakban, mint színvonalon alulit, le is vettük a napirendről: naponta szolgáltat a városvezetés cifrábbnál cifrább okokat a kritikára. Most mégis szóba hozzuk, miután a város honlapjának tanúsága szerint kiújult a régi betegség. A beszerzések között nemrég felbukkant egy szép darab: a Noszlopy utcai körforgalomban bugyborgó műremek mellett a most elkészülő körforgalmak egyikét is szökőkút fogja „díszíteni” potom hatvankétmilliónyi közpénz fejében, s a kivitelező ki más is lehetne, mint a régi jóbarát, a Swietelsky.

Annak idején leírtuk, s ezt csupán ismételni tudjuk, hogy a szökőkutak,

csobogók leginkább a mediterrán városokra voltak jellemzőek, s a köztereken környezetük hűsítésére, a fáradt, szomjas városlakók, vándorok felüdítésére voltak hivatottak. Körforgalmakban tehát, miután ott a gyalogosok számára nem hozzáférhetők, nem egyebek értelmetlen, funkció nélküli giccsnél, hirdetve az újgazdag,

mások pénzén zsírosodó NER-bagázs gyárilag szavatolt, eredendő bunkóságát.

A helyzet annyiban változott, hogy a szökőkutakkal amúgy is kétségbeejtően túlzsúfolt Noszlopy utca tengelyében lévő műalkotás annak idején „ajándék” gyanánt készült: a Corso áruház beruházói fizették. Arról már kevesebb szó esett, hogy az áruház mellett lévő irodaházban volt, ill. van elszállásolva a Kapos Holding – korábban számos iroda, ma már csak az ügyfélszolgálat – s nem kis összegeket csengettek ki bérleti díjként az évek során:

ilyen az a bizonyos ingyen ebéd közelebbről nézve.

 

Körülbelül a piros ponttal jelölt helyen, a körforgalom közepén lesz Kaposvár újabb csodája.

 

Most már az a kis fügefalevél sincs, hogy, pl. a Swietelsky a zsíros

közlekedési központos megrendelés után ajándékba odarittyent egy szökőkutat a városvezető közismert rögeszméjének kielégítésére, dehogy. És egy másik, esetleg felmerülő félreértést is oszlassunk el: ezt nem az Unió fizeti. Ha valakit titkon vigasztalna, hogy a Fidesz-rendszer mások, dán, holland, német adófizetők pénzét pocsékolja-lopja, ki kell, hogy ábrándítsuk: a Kaposvári Közlekedési Központ a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában készült, ám a szökőkút ebben nem szerepel:

ezt Kaposvár önkormányzata rendelte meg, s közvetlenül a kaposvári adófizetők pénze bánja.

Az, amit – pl. a koronavírus-córesz miatt – sokkal hasznosabb célokra lehetett volna fordítani, de, amint látjuk, ebből a betegségből a legkevésbé sem egyszerű kigyógyulni.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!