Rendkívüli: értesüléseink szerint Simonfáról vittek be tegnapelőtt este a mentők egy koronavírus-gyanús esetet a kaposvári kórházba!

Nem hivatalos, de több forrásból megerősített – és frissített – információink…

…alapján 17-én este egy koronavírus-gyanús fertőzöttet vittek be a mentők a Kaposvártól tíz kilométerre fekvő Simonfáról a kaposvári kórház infektológiai osztályára. A fiatal hölgy Kaposváron, az egyik legnagyobb foglalkoztatónál dolgozik, ahogy a községből sokan. A faluból többen látták, ahogy védőfelszerelésben betették a mentőautóba. Természetesen feltettük az ilyenkor szokásos kérdéseket a kórháznak, a község polgármesterének, Bodrog Gábornak (Fidesz), és a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés 1.: emailben megkeresett bennünket a legilletékesebb, az érintett, és elmondta: valóban kiszálltak hozzá a mentők, de a helyszínen tesztet végeztek, és otthon, nyilván karanténban várja a az eredményt. A pontatlanságért elnézést kérünk.

Frissítés 2.: Csamári Gábor, a simonfai önkormányzat képviselője egy zárt, de nagylétszámú  Facebook-csoportban közzétette, hogy “sajnos nem kerülte el a falunkat sem a koronavírus”. Ezt a hozzászólók közül többen úgy értelmezték, hogy a  hölgy tesztje pozitív lett, s ezt a képviselő sem cáfolta. A Facebook-poszt screenshotja, melyt azért tesszük közzé, mert szerintünk kiemelten fontos közérdek fűződik hozzá, kattintás után látható:

Frissítés 3.: Miután ezidáig sem a megyei kormányhivatal tisztiorvosi szolgálatától nem kaptunk választ, a kórháztól is csupán annyit, hogy minden, a járványt illető kérdésre csak az operatív törzs jogosult válaszolni, ismét az érintett hölgytől kaptunk információt, mely szerint a tesztje negatív lett.

Borzasztóan reménykedünk, hogy a több mint egy hónappal

az egyre fokozódó járvány kitörése óta talán sikerül végre Kaposváron és környékén is tisztességesen tájékoztatni a közvéleményt a valós járványügyi helyzetről. Az országos sajtóban szinte követhetetlen tömegben zúdulnak ránk az újabb és újabb információk, de jellemzően a helyi polgármesterek, képviselők – fogalmazzunk így – félhivatalos forrásaiból.

Csamári Gábor simonfai önkormányzati képviselő Facebook-posztja. A közzétételhez szerintünk kiemelten fontos közérdek fűződik, s természetesen a hozzá fűzött tanácsok is megszívlelendők.

A helyi népegészségügy, a kórházak – állítólag központi utasításra, amelyet még senki sem látott – nem adnak ki információt arról, hogy hány beteg van vírusfertőzéssel vagy annak gyanújával az intézményben, de arról sem, hogy hányan vannak önkéntes, netán hatóságilag előírt,

hivatalos karanténban a településen.

Annyit tudhatunk, hogy a hivatalos, Somogy megyei fertőzöttszám 17-e óta kettővel emelkedett, 21-ről 23-ra. Ez, ha nem is igazolja teljes mértékben, de nem teszi kizárttá a Simonfáról érkezett híreket.

A titkolózásnak, melyet Kaposváron

még súlyosbít, hogy a város

a legvakbuzgóbb Fidesz-zombik totális kommunikációs uralma alatt sínylődik, csupán egy, jól látható eredménye van: vadabbnál vadabb pletykák és rémhírek uralják a közösségi médiát. Fogalmazzunk úgy, hogy szinte mindenkinek erős kétségei vannak afelől, hogy a hatvanezres Kaposváron pl. egyetlen otthoni karanténban lévő polgár sincsen, vagy, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórházban mindösszesen egy fertőzöttet kezelnek, amint arról dr. Moizs Mariann főigazgató 17-i sajtótájékoztatójában beszámolt.

További kérdés, és hivatalos információk híján csak reménykedni tudunk,

hogy a hatóságok – már ha a fertőzés ténye beigazolódik – megteszik a szükséges lépéseket, tekintettel arra, hogy a hölgy – akinek ezúton is a lehető leggyorsabb felépülést kívánjuk – Kaposváron, az egyik legnagyobb foglalkoztatónál dolgozott, ahol a munkavégzés nem szünetel.

Cikkünket minden új, az esettel kapcsolatos információval frissítjük!

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük! Ja, és mindehhez #maradjotthon!