Kovács úr kocsit hajt

Folytatódik a Kovács József-saga: miután az országos médián is rendesen végigfutott a hír, talán a városháza is reagál majd a történtekre. Értesüléseink szerint, mely esetleg ma még hivatalos megerősítést is nyer, Kaposvár város elhatárolódik Kovács József külhoni ámokfutásától. Eszerint felhatalmazás nélkül látogatta végig a nyugati magyar közösségeket, terjesztette városunk jó hírét, és adta át hivatalosan – a Kapos Extra tudósítása szerint – Szita Károly polgármester és Balás Béla megyéspüspök üzenetét. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Mára enélkül sem maradtunk volna szórakoztató esemény híján, ugyanis éles szemű olvasóink – akik már jó ideje figyelmeztettek, hogy Kovács Józsefet – jogosítvánnyal vagy anélkül – számtalanszor látják autózni a városban, ma lefotózták az ominózus járművet, melyről első cikkünkben beszéltük, és láss csodát, most is jól láthatóan Kovács József vezeti.

kovacs_kocsit_hajt

Nézünk ki a fejünkből – a kép ma, április másodikán kora délután készült

Nem tudjuk van-e Kovács úrnak pillanatnyilag jogosítványa, mindenesetre meglepő volna. Egy büntetőeljárás közepén van, melyben szerepelt a vezetői engedélye körüli hercehurca is, és a tárgyaláson elhangzott az az abszurd hivatkozása, hogy neki a rendőrség  anno a – tessék figyelni – “magyar” jogosítványát vette el, és “van máááásik”, egy német, s szerinte azt jogosan használhatja. Most – hangsúlyozzuk – nem tudjuk, mi a helyzet, de Kovács úr a szerkesztőségünkhöz intézett levelében azt állította, hogy nem is vették el a jogosítványát. A sajtóhírek ennek ellentmondanak.

Ma mindenesetre ezen a szép, verőfényes áprilisi délutánon vezetett, mégpedig “azt” a bizonyos, Gelencsér Attila képmásával – ha lehet így mondani – díszített járművet, mely rendszeresen ott parkol a két évvel ezelőtti események helyszínén.

Körözünk, körözgetünk, hadd pörögjön a kampány, abból baj nem lehet. Elvégre kinek van kedve megállítani egy ilyen gépjárművet, hogy aztán a világ túlsó felén találja magát. Ha meg győznek, Kovács úrra valószínűleg minimum tisztikereszt vár dicső tetteiért…

Huszka Imre