Közgyűlés: Szita Károly bejelentette, hogy 2024-ben is indul a polgármesterségért, ám a fűtőmű ügyében erősen mellébeszélt

Pintér Attila átvette a mandátumát

Továbbra sem szeretnénk városházi beszámolókkal untatni olvasóinkat, csak egy-két figyelemre méltó mozzanatot emelnénk ki a ma is dögunalmas, egyszemélyes Szita-show-vá silányított közgyűlés érdektelen folyamából. A szeánsz elején Gálosi Vera, a Helyi Választási bizottság elnöke ismertette a döntést, mely szerint a Molnár Péter lemondása miatt megüresedett listás mandátumhelyet a törvényes feltételek szerint Pintér Attila kapja, így kb. három évig ő lesz az ellenzéki pártösszefogás harmadik képviselője Teveliné Horváth Melinda és Bereczki Dávid mellett.

Pintér Attila kétszer is rákérdezett arra, hogy mi a helyzet

a biomassza-fűtőművel, annak finanszírozhatóságával, ám egyenes választ nem kapott: Szita Károly mindkét esetben csak a Füredi út mellé tervezett objektum előnyeiről volt hajlandó beszélni, miközben tudjuk, hogy a közbeszerzést már korábban lezongorázták, és augusztusban a kormány a csodálatos, több mint háromszorosára emelkedett beruházási költséget is eldugta egy 2016-os határozata módosításában.

Szita nyilván amiatt aggódik, hogy az ellenzék – főleg most, az előválasztás lázában – folytatja az aláírásgyűjtést a szakmai és környezetvédelmi szempontból egyaránt vitatható fűtőmű ellen, és – nem akarván megismételni a 2016-os gumiégetős fiaskót –

a kellő pillanatot várja a „nagy bejelentésre”.

Mintha erre rímelt volna a szőlősgazda Nadrai Norbert képviselő határozati javaslata, aki szerette volna csökkenteni a helyi népszavazási kezdeményezés jelenleg érvényes 25%-os limitjét, amely most a törvényi maximum, 10 százalékra. Ez azt jelentette volna, hogy a mostani 13000 helyett nagyjából ötezer aláírással már helyi népszavazást lehetett volna kiharcolni Kaposváron, ami a 2024 után még egy ciklusra készülődő Szita Károlynak – ezt jelentette be ugyanis két, Nadrai Norbertnek címzett pikírt megjegyzés közt – nyilván nem hiányzik.

Le is szavazta a kezdeményezést a fideszes többség,

ahogy mindig, minden ellenzéki javaslatot, elvégre nem engedhetik meg, hogy a 2028-ig uralkodni kívánó Szitát bárki a 2016-os elsöprő győzelemhez hasonlatos módon sarokba szorítsa, netán megzavarja utódja kinevelésének mérhetetlenül nehéz, szinte lehetetlen feladatában.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!