Közgyűlés: Szita Károly válaszok helyett gyújtogatással, légszennyezéssel vádolta az ellenzéket

A zsoldosok azért megkapják a rezsire valót…

A közgyűlés üde színfoltja ezúttal Borhi Zsombor volt, aki lányos zavarában – dicséretes önkritikával – „Isten majmairól” beszélt, akik lassan őrölnek. Lassan valóban afféle vidéki stand-up hakni színhelye lesz a kaposvári városháza díszterme, ahol érdemi közéleti diskurzus helyett csupán frázisok pufognak, burkolt vagy nyílt sértések nyilai repkednek. A címben említett durva kirohanásnak egyébként nem volt valódi apropója, de ebben sincs semmi meglepő: tényleg az az érzésünk a polgármestert hallva, hogy ritkán van teljesen tudatában annak, hogy mit beszél.

Az inkriminált mondatok az épülő faapríték-fűtőmű, ill. a közelében elhelyezendő légszennyezettség-mérő kapcsán hangzottak el, idézzük:

„Jegyző úr, mi van avval a ketyerével, műszerrel? Tudniuk kell, én nagyon ragaszkodtam ahhoz, hogy a zöld fűtőműben lévő lakossági mérőműszer, ami ott van, az most kell, hogy működjön, és nem akkor, amikor beindult a zöld fűtőmű, mert ahogy ismerem néhányukat, még tüzet is gyújtanak alá, hogy még nagyobb legyen a füst. Az elmúlt időszakban volt lehetőségem megismerni az önök harci modorát és viselkedését”.

Tényleg mindent megengedhet magának? Volt már néhány hazug és provokatív

kirohanása, de ez túltesz mindegyiken, hangsúlyozzuk, minden alap, konkrétum és bizonyíték nélkül. Szita tehát azzal vádolja az ellenzéket – hiszen ellenzéki kérdésre válaszolva szó szerint „az önök harci modoráról és viselkedéséről” beszél – hogy törvényellenes módon, nyílt tűzgyújtással, tudatosan

beszennyeznék Kaposvár levegőjét, hogy torzítsák a mérési adatokat.

Miféle vád jöhet még ezek után? Vudubábozás? Kannibál szertartás? Amellett, hogy mekkora baromság, hiszen azt feltételezi, hogy valaki  tüzet gyújt a fűtőmű közelében elhelyezett mérőegység mellett, amely időről időre mintát vesz a levegőből, s ez sem a hatóságoknak, sem a környéken lakóknak nem tűnik fel. Persze vegyük figyelembe, hogy ezt olyasvalaki mondja, aki közel egy évtizeden keresztül a kommunista állambiztonság ügynökeként működött, s nyilván nem állt tőle távol, hogy

a tartótiszt elvárása szerint olykor kiszínezze a besúgottakról szóló történeteket.

Vélhetően most a saját, akkori karrierje alapját adó hitványságot vetíti ki másokra, ami gyakori tünet a hozzá hasonló eseteknél. Ki mint él, úgy ítél.

Légszennyezettség Kaposváron: itt sem jobb, mint máshol, csak itt nem mérik

A KAPOS-T 2017 eleje óta folyamatosan foglalkozik a kaposvári légszennyezettség-mérés kérdésével

 

Miután Szita Károly – nyilván hitelt érdemlő forrásból – pontosan tudja, mire készül az ellenzék, a fenyegető helyzetre való tekintettel indokoltnak látta még egy kis aprópénzzel motiválni

fő propagandistáját, médiakomisszárját, Szekeres-Marno Alánt:

 

Szekeres-Marno Alán ez évi tanácsadói díja a 2022-es költségvetést módosító előterjesztésben

 

Alánka hosszú ideig a városháza „kommunikációs tanácsadója” volt,

ám imádott „Papája” – ahogy a háta mögött szeretik nevezni Szitát a Körön belüliek – nemrég más őrhelyre állította: ő lett a Kaposvár Most és kapcsolt részei főszerkesztője. Úgy tűnik azonban, hogy Szita Károly – legalábbis ami a kommunikációt illeti – nélküle félkarú óriás, ugyanis a főszerkesztőség mellett most Szekeres visszatér tanácsadóként a polgármester mellé ezért az évi pár milliócskáért, ami ugyebár a 2023-as teljes évre már ennek a többszöröse lesz. Elvégre a megnövekedett rezsi neki is ketyeg.

Vajon átalányt kap, vagy tételesen, hazugságonként fizetik?

És egy ilyen, gyújtogatás, környezetszennyezés, s még néhány BTK-ba ütköző cselekedet előkészületével való vádaskodáshoz szükség van tanácsokra vagy ez megy spontán, csípőből is? Arra mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy ezek az eszement rágalmak milyen formában jelennek majd meg a közgyűlési jegyzőkönyvben, amely – kb. egy hónap múlva, erősen cenzúrázott formában – felkerül a város honlapjára.

H. I.


Ezt olvasta már?

Írásos bizonyítékunk van róla: durván cenzúrázzák, hamisítják a kaposvári közgyűlési jegyzőkönyveket,