Botrányos: ma a legnagyobb titokban, a polgárok kizárásával közmeghallgatást tartott Kaposváron Szita Károly polgármester!

III/2-es módszerek a tájékoztatásban – továbbra is

Szégyellheti magát minden kaposvári, mert amit itt helyi demokrácia címén művelnek, arra egyszerűen nincs más jelző: gyalázat. Ne is cifrázzuk: Szita Károly és sajtópribékjei tudatosan megtévesztették a polgárokat, mert a helyi cselédsajtó „hírportálnak” csúfolt alegységei közül egy sem bírt hírt adni arról, hogy ma lesz a nagy nap – majd holnap leadják a sablonszöveget, miről maradt le az, aki esetleg kérdezni akart valamit. Persze az állítólagos „ellenzéki” kpsvr „hírportálnak” is csak Valentin-napozásra futja tele szájjal, pedig a működtetője, Felder Frigyes immár „teljes jogú városatya”. Ennyire retteg a szabad véleménynyilvánítástól, polgármester úr?

Kaposvár hivatalos honlapjának mai printje: a tavalyi közmeghallgatás időpontjával.

Ami viszont a városháza honlapját

működtető nyomorultak produkcióját illeti, arra tényleg nincs más kifejezés: nettó mocsokság.

Tessék megnézni: a kaposvar.hu oldalán az „Otthon vagyok” hangzatos cím alatt kéne lenniük a helyi híreknek. És mi vigyorog középen? Közmeghallgatás január 17-én! Ha kicsit jobban megnézi az ember, akkor kiderül, hogy ugyan 2019. január 17-ről van szó, tehát tavalyról, de ami elsőre az érdeklődő szemébe tűnik, az a január 17.

Ha viszont rákattint a boldogtalan

kaposvári polgár a címre, akkor a megnyíló oldalon már 2020. január 16. van. Ügyes, ugye? Elég kicsit felületes pillantás, és máris lemaradtunk az évtized első nagy közéleti műsoráról.

Nyilván lesznek olyanok, akik erre azt

mondják jólelkűen, hogy istenem, hát mindenki tévedhet: nem javították ki a főoldalon a bevezetőt, nagy dolog. Ilyet persze mindenki mondhat, csak az nem,

aki életében már szerkesztett

weboldalt: a címoldal és a vele „tovább” taggel összekapcsolt cikkben elég nehéz úgy belenyúlni, hogy az elejét „vééééletlenül” nem javítod ki, a végét meg igen. Ez ugyanis egy darab dokumentum: ahhoz már nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki így elcsessze. Ha csak nem ez a szándék.

És mit ad isten: egész véletlenül ugyanez fordult elő 2017-ben is: pontosan ugyanígy tévesztették meg a kaposváriakat, a 2016-os közmeghallgatás időpontját adták meg a honlapon. És most is két, teljesen friss keltezésű hír között „felejtődött ott” a tavalyi – hogy ez milyen életszerű…

Persze erre is igaz a régi tapasztalat: aki hagyja, hogy az arcába piszkítsanak, azzal meg is fogják tenni.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!