A tettenért sánta kutya esete: még álhírt gyártani is dilettáns a kpsvr.hu

Az Ungár-LMP pártmédia diszkrét bája

Levelünk kézhezvétele után próbált meg felzárkózni a szakmai minimumhoz a szépreményű LMP-s, Ungár Péter birtokában lévő „független hírportál”. Állításként fogalmazták meg a Pintér Attiláról szóló álhírt cikkük fő- és alcímében nemrég, anélkül, hogy a hírbe hozott politikust eszükbe jutott volna megkérdezni arról, hogy valóban folytat-e oltásra buzdító telefonos kampányt ő, vagy pártja. Miután erősen mondvacsinált, provokáció-szagú megnyilvánulás volt – előéletük alapján kitelik akár a kpsvr-től, vagy pl. a Fidesztől – feltettünk egy egyszerű kérdést Farkas Balázs felelős kiadónak, hogy vajon miért nem kérdezik meg az érintettet, mielőtt egy ilyen állítást közreadnak róla. Erre utólag megkérdezték, de a hála a kollegiális segítségért csupán némi felénk irányuló, célt tévesztett köpködés volt.

Úgy tűnik, hiába van már fiktív személy helyett valódi kiadója,

hivatalos bejegyzése, tényleges munkatársi gárdája a 2019-ben a kaposvári önkormányzati választásra gründolt kpsvr.hu-nak, azóta sem sikerült átrágni magukat az alapfokú OKJ-s médiatankönyvön. Korábban nem egyszer előfordult, hogy az akkori amatőr ornitológus-szerkesztő, Bogdán Erik csak úgy, kisujjból rázott ki rágalmazó állításokat, mindeközben bizonyítékkal percig sem bíbelődve.

Aztán Ungár Péter (LMP) cége, a hangzatos nevű „Kő a mezőn Kft.” a nevére vette a lapot, de úgy tűnik, a mó(d)szer maradt: minapi cikkük szerint az MSZP – még hivatalosan be nem jelentett – képviselő-jelöltjének, Pintér Attilának a megbízásából telefonon hívogatnak polgárokat, hogy „oltassák be magukat”. Megkérdeztük az MSZP kaposvári elnökét, aki szerint minden alapot nélkülöz az állítás:

bár ő, és a pártja is szívvel-lélekkel oltáspártiak, nem folytatnak telefonos kampányt.

Nos, így mennek a dolgok az Ungár Péter (LMP) birtokában lévő pártmédia-termékeknél. Sokkal méltányosabb elbánást Pintér Attila nem várhat, miután az önkormányzati választásra létrejött összefogás elég csúnya véget ért, s az LMP, inkluzíve Felder Frigyes soha nem bocsátja meg Pintérnek saját aljasságát, hogy csak szószegés, szövetségeseinek szembe köpése révén juthatott be Pintér Attilát megelőzve a kaposvári közgyűlésbe. Mint közismert, emiatt tiltakozásul az MSZP, a Jobbik, a Momentum és a DK ki is lépett a Kaposváriakért Egyesületből, melynek a bukott elnök, Fejes István még a nyomait is igyekszik eltüntetni.

Az mindenesetre bűbájos közjáték, hogy míg a kpsvr le nem veszi a szemét

Pintér Attiláról, saját kenyéradó gazdájukról elfelejtenek tudósítani: Ungár Péter nemrég, 21-én sajtótájékoztatót tartott másodmagával a Kossuth téren, melyről egy vak hang nem sok, annyi sem jelent meg a saját, külön bejáratú lapjában. Ja, hát nem ő a célszemély.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!