Teljes elsötétítés: a kpsvr-en arról beszélnek, hogy a választás után újra megpróbálná Szita Károly lenyomni a kaposváriak torkán a gumiégetőt

Dezinformáció vagy csak sima agyhalál?

Felder Frigyes kampányfőnök piszkosszürke árnyéka sejlik fel a Kaposváraikért Egyesület kampányszócsöve, a kpsvr.hu legújabb alakítása mögött: egy meg nem nevezett, feltehetőleg nem is létező városházi alkalmazottra hivatkozva azt állítja Bogdán Erik, hogy Szita „újra áterőszakolhatja a gumiégetőt a közgyűlésen”, már, ha megválasztják. Az állítás akkora blőd baromság, annyira nélkülöz minden racionális alapot, hogy, ha nem lenne kampányidőszak, legyintést sem érdemelne. Így azonban, már megint a legkevésbé sem jó szájízzel, de gondoljunk bele.

Ha egy komoly lap ilyen fajsúlyú tényállításra vállalkozik, az a minimum,

hogy bombabiztos bizonyítéka kell legyen: ne zárjuk ki ennek 0.0001 százalékos esélyét. Ha viszont megpróbálunk a józan eszünkre hallgatni, azt mondjuk: ha Szita Károlynak valaha is megfordult a fejében ez, valószínűleg mélyebbre eltemeti magában, mint azokat a bizonyos szép, 1981-89 közötti éveket, amikor Krakus Péter besúgóként szolgálta a kommunista állambiztonság elnyomó apparátusát.

Megkérdezte a szerző, Bogdán Erik, az „informátort” hogy pontosan miből is lehet erre a következtetésre jutni, mi pontosan az információ? Egy látogatás, egy email, vagy üzenet, egy kihallgatott beszélgetés? Nem hinnénk.

Persze, Szita a hivatali folyosón telefonált fennhangon:

„ne aggódj Sanyi bátyám, majd a 2019-es választások után, három év múlva simán lenyomjuk ezeknek a parasztoknak a torkán! Csak tartsd szépen ott az elkülönített számlán az egymillió eurómat!”

Valóban így működne? Legfeljebb Mórickáéknál: ez a hajó mindenkinek elment. Csányi Sándor, vagy bárki újból megkockáztatna többszáz millió forintnyi előkészítő költséget csak azért, hogy újból beleszaladjon egy ekkora pofonba? Szitának megengednék Orbánék, hogy ilyen politikai harakiribe rángassa bele a Fideszt?

 

Légből kapott kampányfogás, netán kiszámított provokáció? A kpsvr minden létező szakmai szabályt megszegett, nemhiába szocializálódott a szerző a Kaposvár Mostnál

 

Azért annyira nem ostobák ám, mint amennyire a Felder-Fejes-Horváth-Bogdán

álom-csatársor nézi hülyének a saját szimpatizánsait.

Az egyszerű magyarázat az, hogy a hír nettó, hazug kampányfogás. Összeült a KE kampánystábja, és kullantott egy méreteset, mondván, a törzsközönségnek, a Kapo(c)s közösségnek nagyjából ez a szellemi látóhatára, nekik kell megfelelni.

A másik, hogy valóban kaptak egy „fülest” a városházáról, valahonnét

a kommunikációs törzs környékéről, de az is lehet, hogy Bogdán Eriket még a régi Kaposvár Mostos kapcsolatainak egyike kereste meg. Ha lehozza, és beperlik – úgy is jó, ha nem perlik be, és rajtuk marad, hogy bármire képesek azért, hogy egy-két percre rájuk figyeljenek – kommunikációs feladat teljesítve, és megint magukból csináltak hülyét.

A cikkből, annak sajtószakmai szempontból vállalhatatlan, nettó hazugság

volta mellett még egy dolog kiderül: a Kaposváriakért Egyesület és a pártok immár módszeresen próbálják kisajátítani a 2016-os össz-ellenzéki, gumiégetős sikert. Ma többnyire azok, akik alig, vagy egyáltalán nem is vettek részt a harcban, ott tolakodnak, könyökölnek, és kirekesztik azokat, akik valóban önfeláldozóan dolgoztak a győzelemért.

A kisajátítás szándéka a szöveget követő képgalériából sejlik fel: „ez itt a mi győzelmünk, a mi képeink, a mi tüntetésünk”. Az egyik leépült agyú KE-troll – mert már vannak szép számmal – már azt vartyogta, hogy – tessék figyelni – „Horváth Ákos volt az, aki először tiltakozott a gumiégető ellen.”

Horváth Ákosnak semmi köze nem volt az egészhez – persze jó volna most egy kicsit más színben feltűnni.

Akár megvezették őket, akár maguknak ásták ezt a kommunikációs csapdát,

ha erre a legalja, olcsó szemétre vevő Kaposvár ellenzéki érzelmű közönsége, az tragédia. Arról nem beszélve, hogy tíz éve látjuk: akik ilyen kampánymódszereket és médiagyakorlatot folytatnak, azoktól hatalomra kerülve mi várható.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!