Áll a bál: csúnyán összerúgták a patkót a „természetes szövetségesek”, Márki-Zay és Jakab Péter – mi lesz így szegény kis Horváth Ákoskával?

A nagy hal meg a kicsi esete az összefogással

A tegnapi hír szerint, amely végigfutott a teljes országos médián, Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a Párbeszéd frakciójában kíván politizálni, ha megnyeri lakóhelyén, Hódmezővásárhelyen a jövő évi parlamenti választást. Ez a KAPOS-T-hez is eljuttatott sajtóközleményük szerint azzal a feltétellel lesz igaz, ha a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt nem tud önálló képviselőcsoportot alakítani (ez utóbbi igencsak valószínűnek látszik). A három ellenzéki kiscsoport miniszterelnök-jelöltje siófoki összeborulásának tényéből már lehetett sejteni, hogy az MMM-elnök és a Jobbik közt valami történt: több forrásból megerősített információink szerint Jakab Péter szóba hozta, hogy a miniszterelnök-jelölti versenyben Márki-Zay lépjen vissza a javára, s ő – fogalmazzunk finoman – rosszul reagált.

Így volt ez anno gyermekeim akárhányadik, korai akvárium-kísérlete esetében is: az állatkereskedő égre-földre esküdözött, hogy nagyra nőtt vitorláshalunk (Pterophyllum scalare) nem fogja megenni a fiúk által kinézett neonhal-csapatot, szegények nem érték meg a másnapot.

A nagy hal megette a kisebbeket: számára ezt jelentette az együttműködés.

Egyelőre nem tudjuk, lesz-e a konfliktusnak távolabbra ható következménye, vagy csupán egy eltökéltséget sugalló üzenet, a politikában szokásos napi adok-kapok. A somogyi előválasztási paletta legnagyobb részén nem is okozna túl nagy felfordulást, hiszen Ander Balázs, Steinmetz, vagy Potocskáné esetében legfeljebb lekerül az MMM támogató logója – ha egyáltalán – Kaposváron viszont más a helyzet. Ha Horváth Ákos soványka támogatottságából akár a Jobbik, akár az MMM eltűnik,

legitimitása a mostani minimumról a nullára csökken.

Információink szerint többek közt ezért is megy gőzerővel a győzködés-alkudozás, hogy a másik két, kisebb (?) támogatottságú jelölt, a momentumos Bereczki Dávid és az LMP-s Szendefy Mária Horváth javára lépjen vissza. Szendefy a gyengébbik láncszem, ő már szinte minden Horváth Ákos-posztot lelkesen lájkol, lévén szerény Felder-kreatúra, önállóság nélkül.

Horváth Ákos nem is vesztegeti energiáit másra, legfeljebb, hogy ki ne jöjjön a gyakorlatból, a már visszaléptetett Pintér Attilát gyalázza úton-útfélen, elárulva ezzel, hogy még mindig tőle retteg a legjobban.

Bocsánat: egyetlen kreatív, igazán kompetens ellenzékire valló

ötlete azért volt: a Facebookon július 31-én közzétett videójából kiderül, hogy hazafele jövet, Budapestről „tárgyalni vótunk”, a 67-es út mellett megállt, nyilván a hűtővíz miatt. A művelet közben ötlött eszébe, hogy pont ide mennyire „jó vóna” egy autóspihenő! Nevezhetnénk mindjárt Ákos-pihenőnek, mit szóltok? Csoda, hogy megúszta a nadrágja a hirtelen jött ideát…

Kilátni a saját fejéből – többek közt ez sem az erőssége. De láthatóan nincs is rá szükség: nem fejben és nem helyben (bocsánat) dőlnek el a dolgok, így kérdés, hogy a két-három-nyolc-tíz százalékos támogatottságú olümposzi istenek viaskodásának lesz-e itt, a senki(k) földjén bármi következménye. Számukra ugyanis tökmindegy, hogy ki az ügyeletes gombnyomogató zombi.

H. I.

Címkép: Pálinkás József, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely sajtótájékoztatója, Siófok. Forrás: Karácsony G. FB-oldala


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!