Uram irgalmazz, ez nem a Hírcsárda? Doktori címet kapott Matolcsy György jegybankelnök a Kaposvári Egyetemtől!

Pekidzs, ju nó: piros pötty a seggünkön

A 444.hu vette észre a Magyar nemzeti Bank oldalán a közleményt: „a Kaposvári Egyetem tiszteletbeli doktori címet adományozott Matolcsy Györgynek, közölte a jegybank szerdán. Az indoklás szerint az elismerést a Magyar Nemzeti Bank elnöke „kiváló tudományos tevékenységért, valamint a közjó szolgálatáért járó Doctor Honoris Causa címet elsősorban a magyar gazdaságpolitikai fordulat elvi megalapozásában – előbb nemzetgazdasági miniszterként, majd a Magyar Nemzeti Bank elnökeként – elért eredményeiért ítélte meg”. A közjó szolgálatért. Hurrá. Az egyetem honlapján amúgy nyoma sincs a jeles aktusnak.

Tépelődtünk, vajon mi is lenne méltó hozzájárulás részünkről e nagyszerű eseményhez: nos, egy kis válogatás a hvg.hu cikke nyomán Matolcsy György legszebb pillanataiból:

Ő volt a keresztapja az „unortodox gazdaságpolitikának”, melynek örvén többek közt

a különadókkal és a magán-nyugdíjpénztári befizetések államosításával máig ható érvénnyel sz@rrá vágták a magyar versenyképességet, olyannyira, hogy legutóbbi „csomagjában” már – mintha semmi köze nem lett volna hozzá – versenyképesség-növelési programot hirdet.

Szándékosan nem a megszokott Matolcsy-képet tettük ide: szerintünk ez jobban kifejezi a jegybankelnök valódi énjét.

2011-ben a régi jó tervgazdálkodás

mintájára Magyar Növekedési Tervet hirdetett, melynek számai rendre nem teljesültek: már 2017-re el kellett volna érnünk az 50%-os államadósság-rátát, ehhez képest még mindig 77 százalék körül van. Ráadásul folyamatosan arról hadoválnak, hogy 2030-ra utolérjük Ausztria fejlettségét, vagy annak 80 százalékát, ám lassan a környező országoktól is – beleértve Romániát – lemaradtunk.

Matolcsy több száz milliárdot

adományozott a magyar polgárok tulajdonát képező közvagyonból zavaros célokra saját bennfentesei által irányított alapítványoknak, ahol pl. unortodox gazdasági felsőoktatás címén saját agyrémeit oktatják méregdrága ingatlanokban, luxuskörülmények között, míg azok a szerencsétlenek, akik – ki tudja, miért – nem tudtak elugrani a megtiszteltetés elől, hogy kitüntessék ezt a gazdasági kuruzslót, méltatlan körülmények között, milliárdos adósság árnyékában kénytelenek dolgozni.

Közben folyamatosan arról jönnek a hírek, hogyan tudták a Matolcsy-fiúk – nyilván bennfentes információk alapján – kimenteni a pénzüket az NHB Növekedési Hitelbankból, mely végelszámolással megszűnt, és melyet

Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás vezetett. A bankban egyébként húszmilliárd forint ragadt benn.

Mellesleg Matolcsy György személyében olyan emberről van szó, akiről jogerős bírósági döntés alapján ki lehet mondani, hogy közpénzt lopott.

Köszönjük a kaposvári polgárok nevében az egyetemnek ezt a lélekemelő gesztust: szívrepesve várjuk, hogy a Kaposvári Egyetem oktatói mikor emelik fel a szavukat a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatának szétverése miatt – ha már ennyire érzékenyek a közjó kérdései iránt.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!