Felkavarta a kaposvári média-kloakát a tegnapi tüntetés: mindenkinek sikerült megmutatnia az igazi arcát

Egy pentito innen a Kossuth Lajos utcából

Akár nagyobb tétben is mertünk volna fogadni: no, nem arra, hányan merik felemelni a fotelből a boldogabbik felüket, hanem, hogy micsoda traumát, szaknyelven szólva kognitív disszonanciát fog okozni a helyi cselédmédiában, ha történetesen várakozáson felüli sikerrel zárul a rendezvény. És nem csalódtunk: ma már azzal volt teli az országos sajtó, hogy kirúgtak, ill. távozásra bírtak egy fiatal újságírót a Kaposvár Mosttól, mert tudósítani szeretett volna a demonstrációról, s ezt a főnökei nehezményezték. Persze az ördög a részletekben rejlik, s ezeket a történetről szóló tudósítások korántsem tárták fel: Kaposvár ehhez túl messze van.

Pentitónak egyébiránt azokat a maffiózókat nevezték, akik hajlandóak volta kitálalni a szervezet bűneiről, rávallani egykori társaikra.

Nos, mostanra valószínűleg már mindenki ismeri az ügyet, s a név sem titok: Bogdán Erik tegnapig a Kaposvár Most munkatársa volt, s miután összeszólalkozott a „főnökével” – itt már elveszítjük a fonalat, mert nem tudni, hogy a szerkesztőséget vezető M. Schenk Tündéről vagy S. Kovács Zoltánról van-e szó – lényegében engedély nélkül kiment, hogy tudósítson. Mire újra dolgozni kezdett volna, kizárták a rendszerből.

Állítása szerint – mert nyilván sejtette, hogy a kirúgása, ill. felmondása nem lesz elég ahhoz, hogy esete bekerüljön az országos médiába – a rendszerből való kizárást egyenesen a városházáról intézték, arról a főnöke (megint nem tudjuk, melyik) csak reggel értesült. Ám az ennek utána járó portálok, mint pl. a 444, vagy a 24.hu kérdésére a „szerkesztőségvezető” titulust viselő M. Schenk Tünde ezt cáfolta: szerinte S. Kovács Zoltán felelős szerkesztő volt az, aki megvonta Bogdántól a belépési jogot.

Erre Bogdán felmondott, és egy részletes levélben, amelyet minden szóba jöhető országos médiumnak elküldött, „kipakolt”. Szerepel ebben minden, mi szem-szájnak manapság ingere:

 

Bogdán Erik levelének részlete. Közli az Átlátszó Mérték blogja.

 

Pontosítsunk: szerepel ebben az a sok minden, amit 85-90 pontos IQ felett az összes, a közélet iránt csak minimálisan is érdeklődő kaposvári polgár eddig is pontosan tisztában volt:

kicsi Erik, te milyen bunkerben töltötted az elmúlt éveket? Ki nem tudta, hogy Szekeres Alán parancsol a Kossuth Lajos utca 6-ban, s a többiek méretes nagy s.e.n.k.i.k?

Az persze azért jelentős előrelépés, hogy most már papírunk is van minderről, s ezt tényleg Eriknek köszönhetjük.

De lehet ilyen naivnak lenni? És aztán eljátszani a bűnbánó Magdolnát, de szigorúan csak azután, hogy az utcára kerültünk? Szénné ünnepled itt a Mostot, hogy „harmincezren lájkolják”, s annyit nem tudsz, hogy ennek kilencven százaléka különböző játékokon, sorsolásokon összekoldult-csalt kamulájk?

És amúgy egész pontosan mivel is van baj? Azzal, hogy nem írhattad meg az „igazat”, vagy, hogy kizárt a párt? Egy év alatt egyetlen olyan írást sem olvastunk tőled, amelyben akár az árnyéka is felderengett volna valamiféle valóság, netán hitelesség iránti vágynak.

Szóval, miután otthagyott, kiderült róla, hogy kurva? Szívás. Egy szociológia szakos doktoranduszhallgató

nem látja, hogy vállalhatatlanul erkölcstelen, ami körülötte folyik, amihez a nevét adja?

Nem csupán arról van szó, hogy a leveleddel szánalmat, szolidaritást akarsz magadnak kicsikarni egy következő állás reményében? Nem biztatunk: az országos médiumok, a hvg, a 444, az index és a többiek – és egyik sem különb – valójában magasról leszarják, hogy mi is történik itt, a távoli végeken: ugyanolyan lelkesen veszik át a bulvárhíreket bármelyik gennyteleptől, csak nőjön a kattintásszám, és ne kelljen érte sokat dolgozni.

Számukra az ügyed pont olyan félórás szenzáció, pitiáner szarság, mint mikor lelkesen átvették

a haverjaid, főnökeid által írt lejárató cikket, a „Ford Mustanggal jár hugyozni a sétálóutcán a jobbikos képviselő” című anyagot. Egy percig sem érdekelte őket, hogy kik, miféle alakok is csinálták ezt. Hiába bizonyosodott be pontról pontra, hogy hazugság az egész, az már nem érdekelte őket, ahogy az sem, hogy egy nettó rágalomgyár híreiből dolgoznak. Mondjuk ezzel is szembesíthetted volna őket a leveledben.

Hagyjuk is Eriket: a csicskasajtó reakcióiból az azért látszott, hogy igencsak sikerült elevenébe találni a nagyságos úréknak a tegnapi tüntetés sikerével. Az a kétségbeesett, görcsös számolgatás, amit a vonító kórus előadott, mindennél ékesebb bizonyíték. A végén már kevesebb, mint hatvan főre tették a létszámot.

És ebben megint egészen kiemelkedőt alkotott a 74nullanulla:

 

A 74nullanulla kétféle tudósítása: a Fidesz-városháza igényei szerint a számháborús logikának megfelelően átírva.

 

itt látható a végső, mellette pedig az eredeti szöveg. Innen is üdvözöljük azokat a balekokat, akik beszopták: akik elhitték, hogy ezek egyszer az életben jófejek bírnak lenni.  Nyilván ebben is a városházi média-pribékek keze van.

Kováts Imre DK-képviselő posztja Nyári László Kaposvár Moston megjelent cikkéről. Ha a másik baloldali pártot lehet cseszegetni, nem drága semmi. Nyári egy cikkért is megérdemli a kitüntetést a ferencesek szektájától.

A két változat közt a különbség két „alán”, a kaposvári sajtó-mértékegység.

És csak a rend kedvéért tegyük hozzá: ennek a lapnak az üzemeltetője az a Nyári László, akinek nemrég egy, a szokásosnál is ordenárébb, Kaposvár Moston nemrég megjelent szösszenetét Kováts Imre, a DK képviselője szénné dicsérte a Facebook-oldalán, mellesleg és sejthetően a képviselői esküjét is megszegve. Ugyanis, ahogy látszik, valami „kitüntetésről” beszél, amit

Nyári, a Szita-rezsim egyik legalpáribb szekértolója „megérdemel”.

Az pedig köztudomású, hogy a december eleji közgyűlés zárt részén szokták eldönteni, hogy a januári városnapon kik kapnak kitüntetéseket. Ezek után nem sok kétségünk van afelől, hogy Nyári köztük lesz: a nyálas, bornírt, szemforgató közhelyekbe csomagolt nettó Fidesz-propaganda előbb-utóbb megtermi a maga gusztusos gyümölcsét. Van, aki pedig tapsol hozzá, miközben épp őt köpik szemen.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!