A rettegés foka: még el sem indult nyilvánosan a kaposvári összefogás, de már meghackelték a Facebookon

Vigyázat, hamisítják! – Frissítve!

A hivatalos sajtómeghívó szerint hétfőn, 8-án jelentik be a kaposvári ellenzéki összefogást, melyről korábban a közösségi oldalon már szivárogtak információk. A konstrukció tudomásunk szerint ugyanaz, mint a többi megyei jogú városban, s amelyről már sokat cikkezett a sajtó: a pártok egy „civil ernyőszervezet” alá bújnak – ezt persze mindenki ízlése szerint értelmezheti valódi vagy álcivilségnek – s egy-egy közös jelöltet indítanak minden körzetben, természetesen közös polgármester-jelöttel. Ám nem is Kaposvár lenne, ha nem került volna némi Nutella a palacsintába: valaki(k)nek nagyon fontos volt létrehozni egy kamu Kaposváriakért Egyesület Facebook-oldalt, ordas, primitív, csak a Fidesz-kommentelők szellemi színvonalán értékelhető szöveggel, egyértelműen a megtévesztés, zavarkeltés szándékával. Mit mondjunk: nem pro, sem kontra nem vagyunk meglepve.

Az említett Facebook-oldalt az adatai szerint március 7-én hozták létre, ám bármiféle tartalommal csak tegnap, 5-én délelőtt látták el. A létrehozás dátuma azért fontos, mert a közösségi oldalán először, március 6-án

a DK-s Kováts Imre írta le először az egyesület nevét, s másnap valaki ilyen néven regisztrált is egy profilt.

Az oldalt ráadásul április 6-án meg is hirdették, tehát a készítőknek „komolyak a szándékaik”, van pénzük, és látható, hogy rövid idő alatt szeretnének minél több kaposvári felhasználót behúzni a médiahackbe.

 

A kamu “Kaposváriakért” FB-oldal kiáltványa. Szomorú, hogy a szánalmas színvonalú, helyesírási hibáktól roskadozó szöveg senkinek sem tűnt fel.

 

A kiáltvány szövege első pillantásra gyanússá tette az akciót: a négy sornyi hevenyészett zagyvaság, öt-hat helyesírási, nyelvhelyességi hibával. Az pedig egyenesen kínos, ha egy civilizált, európai értékeket képviselő formáció ilyen kijelentésekre ragadtatja magát:

„mi bármire képesek vagyunk, hogy folytassuk a ‘89-ben félbeszakadt hagyomágyokat. (!) Most TE rajtad a sor!”

Ezt Kováts Imre DK-s önkormányzati képviselő március 6-án posztolta ki, másnap regisztrálták a kamuprofilt.

Uram, irgalmazz, ki ez a barom? Először is: miféle ‘89-es hagyományokról beszél?

És mi az, hogy „bármire képesek vagyunk”? És a „cél szentesíti az eszközt”?

Miután kizártnak tartottuk, hogy az általunk ismert helyi ellenzéki politikusok bármelyike is leírjon, vagy jóváhagyjon ilyen nyilvánvaló állatságokat, körbekérdeztünk:

természetesen kiderült, hogy médiahackről van szó,

s persze a stílus, és „kinek állt érdekében” kérdés is a Fidesz köreit, a Kaposvár Most-74nulla-Somogyis, netán városházi tányérnyalókat valószínűsíti.

Ráadásul az érintettek létrehoztak egy „Kaposváriakért Egyesület Hivatalos” FB-oldalt még március 11-én, melyen egyelőre nincs tartalom, míg a kamuoldal néhány elmebeteg, primitív poszttal vígan gyűjti a lájkolókat.

Március 11-e óta tudják, mi történik, és mégsem tesznek semmit:

nos, ezt hívják úgy, hogy amatőrség. Amikor eldőlt, hogy mi lesz az egyesület neve, vagy már két-három név körvonalazódott, azokat azonnal le kellett volna foglalni. Arra ugyanis számítani lehetett, hogy egyrészt a „Szita-vakondok” egészen biztosan jelen lesznek az összefogásban, s szivárogtatnak, amikor kell, másrészt, hogy a DK-ban, akár szervezetileg, akár egyénenként őrültséggel határos naivitás megbízni.

Egy biztos: a cél a lejáratás volt, akár azzal, hogy az összefogás nem képes saját kommunikációját minimális profizmussal kezelni, másrészt a primitív szöveggel besározni az ellenzéket.

Reménykedjünk a profibb és összeszedettebb folytatásban: mindenesetre a kommunikációs lecke – éppen a nagyon fontos első lépéseket megzavaró kínos közjátékkal – fel van adva. Azt pedig mostantól mindenki láthatja, hogy milyen kampányra számíthatunk Kaposváron.

H. I.

Frissítés: cikkünk megjelenése, a leleplezés után, úgy tűnik, nem látták további értelmét az alakoskodásnak, és nemrég egy Felder Frigyes LMP-s közgyűlési képviselőt alázó posztot tettek ki, egy neki tulajdonított, a Kométa állami forrásokból történt megmentéséről szóló kijelentéssel.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!