Nesze neked kaposvári uborkaszezon: a DK-s dr. Molnár Péter lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról

Alaposan felkavarhatja a kaposvári közélet…

…amúgy sem kristálytiszta állóvizét az a poszt, amelyet, bár két napja ott van a Facebookon, eddig senki nem kapott fel: dr. Molnár Péter, aki a 2019-es önkormányzati választáson a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-KE közös listájáról került be a közgyűlésbe, így fogalmaz: „magánéleti okokból – munkavállalás – nem tudom maradéktalanul ellátni Kaposvár Megyei Jogú Város Képviselő-testületénél a bizottsági tagsági és képviselői feladataimat, ezért 2021. augusztus 15. napjától lemondtam önkormányzati képviselői mandátumomról”. Úgy tűnik, ezzel újabb átrendeződés várható a kaposvári ellenzéki oldalon.

Bár ezúttal nem fogjuk átismételni a 2019-es ellenzéki lista-vitát,

amelyet akkor – egyedül a kaposvári és az országos médiában, melyekben hemzsegett a hazugság, csúsztatás és félinformáció – a KAPOS-T tárt fel teljes mélységében. A lényeg, hogy a négy, a pártösszefogás listájáról bejutott képviselő sorrendje a 2019-es tavaszi EP-választásokon megmutatkozó erőviszonyokat kellett volna, hogy tükrözze.

Így lett első helyen bejutó dr. Molnár Péter, a második Bereczki Dávid,

miután az ellenzékből az ő pártjaik szerepeltek a legjobban. (Attól, hogy formálisan a listát Horváth Ákos és Fejes István vezette, nyugodtan eltekinthetünk, ugyanis az az első pillanattól egyértelmű volt, hogy ők a közgyűlés alakuló ülésén le fognak mondani a mandátumukról. Mint annyi mást, ezt is csupán a KAPOS-T jósolta meg – az érintettek hevesen tagadták, aztán mégis így történt.)

Molnár Péter posztja teljes egészében:

 

Molnár Péter lemondásról szóló Facebook-posztja

 

Most az jön, hogy a Helyi Választási Bizottságnak fel kell kérnie

a közös listát állító szervezetek vezetőit – ezek az öt párt országos elnökei, Gyurcsány Ferenc, Fekete-Győr András, stb., akiknek egy hónapjuk van rá, hogy közösen javasoljanak a listáról valakit. A képet tovább színezi, hogy a dicstelen véget ért Kaposváriakért Egyesület, melyet maga az elnök, Fejes István végzett ki, megszűnvén már nem lehet jelölő, így az is elképzelhető, hogy a konszenzusos jelölés már kivitelezhetetlen.

A fejleményeket, melyek legkésőbb egy hónap múlva várhatók, természetesen figyelemmel kísérjük.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!