Újabb jelölt a „helyi Chuck Norris-díjra”: Móring József Attila fideszes képviselőnek a „behajtani tilos” tábla sem ellenfél

„Köszönjük, hogy segíthettünk” rovatunk jelentkezik, sok képpel – Frissítés!

Kedves olvasónk örvendeztetett meg bennünket ezzel a történettel, de, mielőtt belevágnánk: az senki számára nem titok e tatár, török és NER-siserahad által letarolt pusztaságban, hogy a kaposvári forgalomszervezés egyszerűen katasztrófa. Ezt a kérdést már sokszor érintettük, mert abszurdnak tartjuk, hogy a kaposvári önkormányzatnál egyetlen munkatárs sincs, aki főállásban a közlekedés észszerűsítésével foglalkozna. Nyilván ezért adódhatnak ilyen bájos helyzetek: ezt, és nem mellesleg a NER-lovagok tapló, kivagyi arroganciáját is szépen keretezik.

Történetünk helyszíne a kies Teleki utca és a Rippl-Rónai tér kereszteződése, kora este, sötétedés utáni csúcsforgalom, ahogy decemberben megszokhattuk. Ha valaki így nem ismerne rá, ez az a szakasz, amely a Somogy parkolótól vezet le a Teleki utcáig (a múzeum és a Somogy áruház közti út folytatása).

Közismert, hogy hatalmas propaganda-kampánnyal, molinókkal és csinnadrattával kísért hírverés

előzte meg a helyi sajtóban a Nagy Forgalmi Változásokat, amelyek a korábban az „Évszázad Beruházásának” csúfolt Közlekedési Központ építése miatt váltak szükségessé. Megfordult a forgalom iránya, most csak a városháza felől lehet hajtani a Petőfi tér felé, s ezzel együtt valami szerény képességű fontoska ezen a bizonyos szakaszon is virító, foszforsárga figyelemfelkeltővel dekorált behajtani tilos táblát helyezett ki.

Aki tehát a Teleki utca felől szeretne a Somogy parkolóig eljutni, annak meg kell kerülnie az egykori rendelőintézet épületét, ami, lássuk be, marhaság, hiszen az említett út elég széles kétirányú forgalomhoz is.

Ez viszont most mindegy, hiszen a tábla kint van, virít, és a kaposvári autósok szép fegyelmezetten araszoltak is le, a Teleki utca irányába, abban a tudatban, hogy egyirányú, tehát nem kell centizni a parkoló autókat. És ekkor jött szemben, no, nem a Tenkes kapitánya, csak egy Skoda, sofőrje pedig éktelenül villogtatott a lefelé araszolóknak.

 

A Teleki utca – Rippl-Rónai téri (?) kereszteződés a figyelmet felkeltő, keretezett táblákkal. A városháza felől jött a képviselői batár, és fordult be a behajtani tilos ellenére.

 

Többen mutogattak neki, rádudáltak, hogy „héló, egyirányú utcában mész rosszfelé, haver”, de oda se neki.

Tovább villogtatott, nyomult, míg el nem tudott zúzni padlógázzal, láthatóan idegesen a sor mellett.

Olvasónk az erőszakos autósban Móring József Attilát, a somogyi hármas számú választókerület képviselőjét vélte felfedezni. Ha ő volt, nyilván valami múlhatatlan megbeszélni valója volt, vagy fontos ülésre sietett. Ki tudja?

Mi azért másnap ellátogattunk a helyszínre, és előállt az a KAPOS-T történetében példa nélküli helyzet, hogy némi mentséget találtunk arra, amit egy fideszes képviselő – állítólag – tett:

A Teleki utcában ugyanis a mi fantasztikusan felkészült, profi szakembereink lazán elfelejtettek kitenni egy kötelező haladási irányt jelző táblát!

 

Az egyirányú Teleki utca. A nyíl helyén illene lennie egy előírt haladási irányt jelző táblának, különben az erről érkezők már csak az utolsó pillanatban szembesülnek vele, hogy nem fordulhatnak balra, a Somogy parkoló felé.

 

Tehát ha valaki erre hajt, csak az utolsó utáni pillanatban veszi észre a táblát, vagy, ha esetleg egy magasabb jármű áll a kereszteződésben, akkor sem.

Jó, tudjuk: Kaposváron, a f@sz tudja, hányféle csodás dolog fellegvárában nem olyan egyszerű közlekedni,

itt figyelni kell jobbra, balra, sőt. És nem árt élni a gyanúperrel, hogy Kaposváron bármi, de tényleg bármi megtörténhet: itt a főmérnök székelykapu-állogatással van elfoglalva többnyire, a tényleges munkát meg rábízzák néhány

fogalmatlan balfékre, akik ide-oda találomra leböknek néhány táblát, oszt’ jónapot.

H. I.

Frissítés: Móring József Attila a Facebook-oldalunkon hozzászólásban cáfolta, hogy ő lett volna a behajtó autós. Szerinte összetévesztették valakivel. Eközben olvasónk továbbra is határozottan állítja, hogy őt látta. Ha nem ő volt, elnézést kérünk tőle – a cikk sokkal inkább a kaposvári kaotikus közlekedésszervezésről szól – épp arról, hogy a Teleki utca felől a hiányzó haladási irány tábla miatt nagyon is előfordulhat hasonló eset.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!