Fogadj örökbe egy falut! – 100. száma alkalmából két akciót is hirdetett a Nyomtass te is! mozgalom

Szamizdat, 2019, Magyarország

Ezzel a címmel tett közzé felhívást a Nyomtass te is! mozgalom abból az alkalomból, hogy már a századik lapszám is elkészült a szamizdat hetilapból. Szeretnék ösztönözni, hogy a legkisebb falvakban is rendszeresen terjesszék a független újságot.
Egy másik akció is elindult, amellyel nyomtatót lehet nyerni. Városi közösségeket, baráti társaságokat és magánszemélyeket vár a Nyomtass te is! közösségi hetilap és mozgalom, hogy fogadjanak örökbe egy-egy falut, ahol megszervezik és finanszírozzák a független híreket tartalmazó szamizdat újság rendszeres eljuttatását a postaládákba. A századik lapszámot száz településre szeretnénk eljuttatni, 100-100 példányban, ezért 100x100x100 címen önkénteseket keresünk, akik között nyomtatót sorsolunk ki, ha beküldik a lapról készült fényképüket egy-egy kistelepülésről.

Az akciók részletei megtalálhatók a www.nyomtassteis.hu honlapon.

Száz hete szerkesztjük, sokszorosítjuk és terjesztjük országszerte a Nyomtass te is! szamizdat újságot. Voltak hetek, hogy elértük a félmilliós példányszámot is. Célunk továbbra is az, hogy minden kistelepülésre el tudjuk juttatni azokat a híreket, amelyeket a kormány szeretne elhallgatni előlük.

Az első száz megjelent Nyomtass te is! példányai

Közel két év alatt kidolgoztunk és tökéletesítettünk egy eszközt,

amely alkalmas arra, hogy megtörje vidéken a jelenlegi hatalom médiamonopóliumát. A Nyomtass te is! azonban csak akkor éri el a célját, ha hétről-hétre milliós példányszámban jut el a kis és nagyobb településen élők postaládáiba.

Két éve, amikor elhatároztuk, hogy elindítjuk a Nyomtass te is!-t

elkeserítő volt a független nyilvánosság helyzete, azóta tovább romlott a helyzet. Már akkor látható volt, hogy a kormány módszeresen szigeteli el, különösen a vidéken élőket a hiteles információktól.

Ezért határoztuk el, hogy keresünk egy olyan technikát, amely olcsó, egyszerű, hatékony, és sok ember bekapcsolódását teszi lehetővé a független sajtó újjászervezésébe. Így született meg a Nyomtass te is! ötlete, ami valójában egy félbehajtott A/4-es lap, amelynek mindkét oldalára nyomtatunk. Hétről-hétre, közérthető módon azokat a híreket tesszük közzé, amelyeket

a kormánypropaganda legszívesebben elhallgatna a kistelepüléseken élők előtt.

A fekete-fehér kis újságot bárki letöltheti az internetről (www.nyomtassteis.hu), tovább sokszorosíthatja és terjesztheti. Meg is teszik nagyon sokan az országban. Akadnak, akik csak néhány példányban, de számos nagyvárosban léteznek már olyan közösségek, amelyek ezres, tízezres példányszámban teszik ezt. Az újságnak helyi verziói is vannak, így a lokális hírek is terjeszthetők ezen a módon.

Nyomtass te is! közösségi hetilap és mozgalom

Azoknak, akik úgy érzik, hogy a saját közösségükben, akár Kaposváron, akár más településen szívesen részt vennének a terjesztésben, a Polgári Szabadság Platform civil szervezet nyomtatási, ill. papírügyben segítséget nyújt.
Kapcsolatfelvétel a PSZP Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/polgari.szabadsag/, vagy a KAPOS-T oldalán https://www.facebook.com/kapost33/ privát üzenetben.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!