Okostelefonos guberálás: az idén negyedszerre ígérték meg, hogy nem lesz szemétkáosz Kaposváron

Évente újrahasznosítható maszlag Fidesz-hívőknek

Itta az ősz, és itt az üresfejű, a hatalom testhajlataiban tenyésző helyi médiamunkások slágertémája: a lomtalanítással egybekötött egyhetes hergelőfesztivál. A polgárok kirakják, a szolgáltató vagy elviszi időben, vagy nem, a guberálók varázsütésre megjelennek, hogy akkurátusan széttúrják a lomokat hasznosítható elemek után kutatva, Szita Károly polgármester „pedddig” eljátssza – az idén a szokottnál is undorítóbb – képmutató játékát. Miután az idén negyedszerre is megígérték, hogy „jövőre jobb lesz”, Facebook-posztban sopánkodik egy sort a szétszórt szemét miatt, hergeli kicsit drága közönségét, lehetőséget adva a hardcore csőcselékének egy jó kis gyűlölet-szeánszra. Mert bűnbakkeresésre mindig van igény, ha már a tettek mezején csődöt mondtunk.

Imígyen zengett a szózat:

„A lomtalanításban engem leginkább a guberálás zavar, de az nagyon! Jövőre ezen változtatunk!”

Nos, inkább nem is fűznénk ehhez túl sokat, mert bennünket meg a gátlástalanság és a cinizmus zavar, az, hogy

a kaposvári polgárokat ennyire, ráadásul folytatólagosan hülyére lehet venni.

Idegcsillapítónak ideillesztünk három idézetet a 2020-at megelőző három évből. Más-más propaganda-dögkútban jelentek meg, de szinte szó szerint ugyanazt tartalmazzák: jövőre, mármint tavalyhoz képest jövőre, minden más lesz. Nem lesz össznépi kipakolás, hanem – figyelem – „okostelefonos applikációval” lehet majd házhoz rendelni a lomtalanítókat, és így megmenekül a város a szemétkáosztól.

Ezt eljátszották 2017-ben:

 

A Kapos Televízió lelkendező híre 2017-ből…

 

Rálicitáltak 2018-ban:

 

A Kaposvár Most cikke 2018-ból, melyben Kovács Katalin környezetvédelmi igazgató asszony “egy új lomtalanítási rendszerről is beszélt”, no meg sok minden másról.

 

És, mintha mi sem történt volna, 2019-ben:

 

A Magyar Hírlap (akkor még volt ilyen) tudósítása 2019-ből (kiemeltük a lényeget, hogy a főcím és az ígéret egyszerre látsszon).

 

Idén kivételesen nem év elejére esett a szokásos néphülyítés,

hanem szeptemberre, de csak azért, mert a járvány miatt a tavaszi forduló elmaradt:

 

És – tádámmm – 2020: Szita Károly most már istendemégbizony megígéri, hogy vége a guberálásnak. Mert eddig csak inkompetens paprikajancsik ígérgették, de most egy komoly ember is megszólalt, aki eddig még minden ígéretét teljesítette.

 

Szívrepesve várjuk a 2021-et és azt a további sok szép évet,

amelyben újra és újra el lehet mondani, hogy

„jövőre nem lesz guberálás, okostelefonos applikációval fogja a kilencvenéves józsibácsi házhoz rendelni a kukásautót”.

Ha javasolhatom a Fidesz-stratégáknak, ezen a szövegen semmiképp ne változtassanak. Kaposvár amúgy is szépen süllyed a semmibe, már lassan a Dél-Dunántúlon sem jegyzik. Legalább ezzel az egy dologgal bekerülhetnénk a Guinness-rekordok könyvébe 2036-ban, amikor Szita Károly huszadszor fogja

megígérni a városlakóknak, hogy „jövőre okostelefonos applikációval…”

Akkor meg már azért nem lesz érdemes változtatni, mert Kaposvár lakóinak nagyobbik fele abból fog élni – jelentsen ez bármit is. És arra is van esély, hogy ők előbb fognak applikációval guberálni, mint, hogy Kaposvár bevezetné.

H. I.

Nyitókép: guberálók Szita Károly Facebook-oldaláról. A gondos szerkesztő tett róla, hogy az “elkövetők” származása ne legyen kétséges.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!