Tragédia: a kaposújlaki hulladéklerakásért felelőssé tett vállalkozó lett öngyilkos a kőröshegyi völgyhídnál!

Botrány az önkormányzatnál? – Frissítve!

A KAPOS-T több független, köztük magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy az, aki a mélybe vetette magát csütörtökön a kőröshegyi völgyhídról,  nem más, mint – a kormányhivatal közleményében “egyéni vállalkozóként” megjelölt – személy, akinek a felelősségét az kaposújlaki illegális hulladéklerakás ügyében első fokon megállapították.

Az öngyilkosság tényéről a police.hu nyomán csak a Sonline számolt be,  a többi helyi médium hallgatott róla, pedig általában a rendőrségi híreket szinte szinkronban szokták tálalni – ez több, mint érdekes. Információink szerint a kaposvári férfi számláit zárolták, anyagi helyzete megoldhatatlanná vált azután, hogy a kaposvári járási hivatal kötelezte az eredeti állapot helyreállítására, s miután ez határidőre nem történt meg, kétszázezer forintnyi bírságot is kiszabtak rá.

A KAPOS-T azonban az üggyel foglalkozó  írásaiban többször kiemelte: kizárt dolog, hogy a valószínűleg ezer tonnányi építési-bontási hulladék ide szállítása csupán egy személy felelőssége lenne. A terület tulajdonosának érintettsége éppúgy felmerülhet, mint a megbízó ZÁÉV-é, vagy az ellenőrzést szerződésben vállaló kaposvári önkormányzaté.

Az ügy kezdettől bűzlik, most nyilvánvalóan még inkább. Nem tudjuk, hogy az áldozat – mert kétségkívül az – milyen körülmények közrejátszása miatt menekült a halálba, de nem kell túl nagy képzelőerő a feltételezéshez: cserbenhagyták. Erre utal, hogy arról is eljutottak hozzánk – igaz, meg nem erősített – információk, mely szerint az életét eldobó férfi hozzátartozója nemrég bent járt az önkormányzatnál, ahol tettlegességre, dulakodásra is sor került. Habár ide a rendőrséget is kihívták, azzal zárták le az esetet, hogy az illető hivatalnokot “baleset érte”.

Az ügyben természetesen megkerestük a Somogy Megyei Kormányhivatalt és a Rendőr-főkapitányságot is – várjuk válaszaikat.

H. I.

Frissítés: Az RTL Klub tegnap esti híradója és nyomában a 444.hu is leközölte a hírt, azzal, hogy “otthonában holtan találták”. Azt, hogy az áldozat ugyanaz, akiről köztudott, hogy a kőröshegyi völgyhídról vetette le magát, mindketten elhallgatták, ahogy azt is, hogy mindezt a KAPOS-T tárta fel. Egyedül a 24.hu volt az, amely eredeti forrásként hivatkozott ránk. Az Index és a hvg.hu a füle botját sem mozgatta, pedig nekik is elküldtük az ajánlást.

Így megy ez az országos médiában, csak azt nem tudjuk, hogy a tehetségtelen, tudatlan, felszínes és ennek megfelelően arrogáns “újságírók” milyen erkölcsi-szakmai alapon formálnak véleményt a tehetségtelen, tudatlan, felszínes és arrogáns politikusokról…

Nyilvánítson véleményt a KAPOS-T Facebook-oldalán!