Azt beszéli az egész város: Orbán Viktor ma este megtekinti a majdnem kész Csiky Gergely Színházat és a Buborékok nyilvános főpróbáját

Felder „utcaiharcos” Frigyes figyelmébe: itt az alkalom egy jó kis tüntetésre! – Frissítés!

Több forrásból megerősített információt kaptunk arról, hogy ma, a kora esti órákban, úgy 18-19 óra közt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor Kaposvárra látogat, frissiben megtekinteni a még meleg, ropogós színházat. Az eseményre azon kívül, hogy fokozott biztonsági előkészületek övezik, kivezényelték Kaposvár összes, cca. 35-40 közmunkását, hogy vakarják össze a lehullott, nyúlós, nedves avart a Színházparkban, amelynek hivatalosan már (még) neve sincs.

A biztonsági előkészületek közül a legfontosabb a titkolózás: a helyi cselédsajtóban egy árva szó nem sok, annyi sem jelent meg – majd utólag beszámolnak róla az MTI és az M1 híradásai alapján. Amint arról korábban hírt adtunk, az október 23-ára tervezett díszelőadást el kellett napolni, mert a belső munkálatok még nagyon távol voltak a késztől, de Szita Károly parancsára a választásokig hírzárlat volt arról, hogy november 13-ára, tehát holnaputánra halasztják.

 

A Színház parkban, ahol általában több évig szokott halmozódni a lehullott levél, most közmunkások tucatjai szorgoskodtak. Kérdés, hogy mit fog látni a Vezér ebből, mikor a főbejáratnál kiszáll, és bemegy az épületbe…

 

A szerda este biztosan valami sportesemény, netán egy közel- vagy távol-keleti tömeggyilkos diktátor érkezése miatt nem alkalmas a magyar kormányfőnek, ezért a nagymeccs helyett inkább az edzést tekinti meg, miután – ellentétben a futballal – amúgy sem szívügye a színház. A főpróbáról meg nem snassz lelépni fél óra után.

Amint részleteket tudunk a Csiky Gergely Színház épülete körül formálódó ellenzéki tömegtüntetésről, frissítjük cikkünket! Jó szórakozást!

H. I.

Frissítés: természetesen csak viccnek szántuk, hogy Orbán úr a nyilvános főpróbát tekinti meg, mint ahogy azt is, hogy tömegtüntetés lesz – Kaposváron? Ugyan… -, de miután tegnap, 11-éről a Csiky honlapján csupán az áll, hogy “színház megnyitó”, s ennek ellenére lejátszották a darabot, megengedtük magunknak, hogy kissé álnaivak legyünk. A színházi szokások szerint ugyanis a valódi bemutatót, amely holnap, 13-án lesz, meg szokta előzni egy nyilvános főpróba, melyre a kevésbé tehetősek, mélyen csökkentett jegyárért bemehettek.

Csakhogy ezt még a NER előtti “normális” világban találták ki, s most más szelek fújnak. Most tartottak egy bemutatót az országos fideszes elitnek, egyet – állítólag ma – a helyieknek, s végül jöhetnek azok, akikről az egész szól, a közönség.

Mint egy csoportos nemi erőszak: először a főnök, aztán az alvezérek, s végül a katonák.

Mélyen megértjük: mennyire kínos lett volna, ha úgy, mint egy normális, demokratikus országban, van egy darab díszbemutató, ahol az ülhet a nézőtéren, aki jegyet vett, s aztán megjelenik a VIP-páholyban – mert az is van ám, mint a stadionjaikban – a miniszterelnök, és felhangzik egy kisebb füttykoncert. Még az avatóünnepség közönsége is szigorúan elkülönült: volt egy kisebb csoport, akik találkozhattak Orbánnal, egy másik csak a büféasztalhoz járulhatott, a harmadik szintű szolganép pedig megnézhette a színjátékot, és hazamehetett.

Hiába, a színház akkor jó, ha a való életből merít: a Fidesz és a jobboldal első számú törekvése, hogy mélyítse az árkokat a társadalomban, elszigetelje egymástól az egyes társadalmi rétegeket, hiszen akkor könnyedén kijátszhatók egymás ellen. Közmunkások a Színház parkban, kontra mocsokban fuldokló buszmegálló. Sok egyéb mellett ezért is volt szép nap a tegnapi.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!