Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla a Területi Választási Bizottság határozatát: Felder Frigyesé a negyedik ellenzéki mandátum

További jogorvoslatnak helye nincs

Döntött az Ítélőtábla a sokat vitatott ellenzéki kompenzációs listás mandátumról, s az ítélet – nevek és a helyszín megjelölése nélkül – olvasható a Pécsi Ítélőtábla honlapján. A történetet több cikkben is részleteztük már, csupán ez a végső verdikt hiányzott az ügy lezárásához. A választási bizottságok és az ítélőtábla nyilván nem vette, nem vehette figyelembe azt, hogy a két függő mandátum sorsáról volt egy szavazás, amelynek eredményét mind a hat jelölő szervezet magára nézve kötelezőnek elfogadta, majd, miután ez Pintér Attila javára dőlt el, Felder Frigyes és Fejes István emailben azonnal visszavonták a meghatalmazásukat, szembeköpve alig pár perccel korábbi önmagukat.

Sajnos van az aljasságnak az a foka, ill. formája, amivel szemben még a jog sem elég erős: ennek lehetünk jelen esetben a tanúi. A dúlt csatatéren ezúttal csupán két erkölcsi hulla maradt: Felder Frigyes és Fejes István.

H. I.