Dúl a plakátháború Kaposváron is: akcióban a kormányhivatal, karöltve a kaposvári vagyonkezelővel és a Fidesz-pemzlikommandókkal

Mintaszerű az együttműködés a plakáttépkedők közt

Annál ótvarabb, szánalmasabb és primitívebb érveléssel még a viharvert magyar közéletben is ritkán találkoztunk, hogy azért kell leszedni egy magánszemély által megrendelt és kirakott plakátot, mert az „hasonlít a Jobbik plakátjaira”. És nem szakad rájuk a kormányhivatal, Kaposvár messze legrondább épülete, pedig tegnap este addig nem mehetett haza senki, míg a plakátokkal kapcsolatos határozatokat meg nem hozták. A közterületeken pedig meg is kezdődött ma a „maffiás” plakátok leszaggatása: sajátos együttműködésre utaló módon a Kaposvári Vagyonkezelő Kft. munkatársainak közreműködésével. Kérdés, hogy kerülnek ők a képbe, holott ez szigorúan a Somogy Megyei Kormányhivatal és a plakát megrendelőjének ügye. Persze a fideszes úttörő ahol tud, segít, még ha ez végtelen számú, háromtól öt évig büntethető hivatali visszaélést is sejtet.

Hogy a rendőrségnek mi köze ehhez, azt nem nehéz kitalálni. Ők nyilván amiatt voltak kivezényelve, ha netán a jogosult megpróbálná érdekeit védelmezni: a Jobbik bizonyos helyeken – információink szerint Kaposváron ez csupán néhány plakáthelyet érint, pl. a Pécsi utca legvégén – tulajdonjogot szerzett plakáthelyek felett, s ezeket őrizték is.

 

A Kaposvári Vagyonkezelő emberei tépkedik nagy szakértelemmel Orbán Viktor és tettestársai arcát…

 

Ezzel párhuzamosan egy, az országos médiában meg is nevezett magánszemély, a Jobbikéra „hasonlító” plakátokat rakatott ki a Publimont, tehát továbbra is Simicska Lajos tulajdonában lévő plakáthelyekre – egyrészt az „Ők a félelem, mi a remény” feliratúakat, másrészt a „Maffiózók” megjelölésűt, amelyen – az előzőhöz hasonlóan – Orbán Viktor, Habony Árpád, Mészáros Lőrinc és Rogán Antal látható.

Közbevetőleg: természetes és az isteni rend szerint való, hogy egy Fidesz-közeli álcivil szervezet, a CÖF, amely csak a legutóbbi csekély félmilliárd forintnyi támogatást kapott pl. a Magyar Villamos Művektől a honi polgárok által befizetett áramszámlák lefölözött hasznából, plakátkampányt indít a más véleményt képviselők ellen, de, ha ugyanezt egy ellenzéki párt teszi, egyrészt azonnal törvényt kell hozni arról, hogy ne tehesse, másrészt minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy valaki ugyanazokat a kerülő utakat vegye igénybe, amit korábban a Fidesz.

 

… a műveletet pedig daliás rendőrök és és hivatalnokok kísérik elmélyült figyelemmel.

 

A tegnapi, erőltetett tempójú határozathozatal után ma a tettek mezejére lépett a kormányhivatali apparátus és a kirendelt segédcsapatok: a Kaposvár Plaza mellett, azon a területen, ahol a korábbi évek polgármesteri brosúráiban még egy újabb üzletközpont látványterve látszott, az egyik plakáthelyen erősen szaggattak, ahogy fentebb látható.

Jó magyar szokás szerint két munkás dolgozott – lélekemelő lehetett Orbán Viktor és a többiek pofázmányát apró fecnikre tépve eltávolítani – hatan-heten pedig nézték. Két kisrendőr mellé egy arany váll-lapos is jutott, meg persze műbőr dossziét szorongató, hivatalnok-félék.

Ami azonban igazán szemet szúrhatott: a tényleges munkát a Kaposvári Vagyonkezelő Kft. munkatársai végezték.

Vajon mi közük nekik a Somogy Megyei Kormányhivatal akciójához? Fizettek nekik ezért? Szerepel a vagyonkezelő feladatai közt a Fidesznek nem tetsző plakátok letépkedése?

Nyilván nincs válasz ezekre a kérdésekre, vagy, ha úgy vesszük, nagyon is kézenfekvő: egyre világosabban rajzolódik ki a Fidesz-pártállam a maga teljességében. Az ügyészség, a rendőrség ott van, ha kell, ha nem, akkor pedig nincs ott – ahogy kedves megrendelő parancsolja, s persze a helyi önkormányzat ilyen-olyan munkatársai úgyszintén.

(Emlékeztetnénk rá, hogy a kaposújlaki környezetkárosítás esetében pl. a rendőrök nem voltak hajlandóak kimenni a feljelentő nyomatékos kérése ellenére sem a tényleges helyszínre, csupán az útra lerakott minimális mennyiségű törmelékről vettek fel jegyzőkönyvet.)

 

Azon a plakátok ellen, amelyeket a Fidesz-kommandó elmélyült alapossággal és precizitással lemázolt, a kormányhivatal már szükségtelennek tartotta eljárni. Így működik a pártállam: karmesteri intésre.

 

Információink szerint a Jobbik helyi képviselői (a megyei és a városi önkormányzatból) felkeresték a kormányhivatalt, hogy felvilágosítást kérjenek a jogellenes döntésekről. Nem jutottak tovább egy hangját időnként megemelő – ne szépítsük: üvöltöző – portásnál: sem Neszményi Zsolt kormánymegbízott, sem az illetékes osztályvezető nem volt elérhető. Semmit nem tudó titkárnőkön és sztentori hangú portáson kívül tegnap és ma élő ember nem volt a kormányhivatalban.

A várost járva még az is feltűnt nekünk, hogy erős együttműködésben, hogy ne mondjuk szinkronban

teszik a „dolgukat” a fideszes plakátfestő kommandók és a kormányhivatal (plusz rendőrség, plusz kaposvári vagyonkezelő): pl. a városon kívül, a 610-es úton, a volt Fészek áruháznál akkurátusan lefestett plakátokkal már a kutya sem foglalkozik.

Munkamegosztás van, mint régi szép időkben: ami a hivatali apparátusnak, vagy a csendőr-, ill rendőrségnek – egyelőre – kínos, azt a csőcselék végzi el. Majd később nevezzük őket el SA-nak, vagy Munkásőrségnek.

Most csak bevezetjük az iskolákban a leventeoktatást, hogy felkészülhessenek fiataljaink.

H. I.

Nyilvánítson véleményt (lájk, komment, megosztás, ilyenek) a KAPOS-T Facebook-oldalán!