Botrány: a Rákóczi klubtulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja a mai kupavereség kivizsgálását kéri az MLSZ-től és a Szerencsejáték Zrt.-től…

…ami azt jelentheti, hogy fogadási csalást sejdítenek?

Frissítés: nem ez az első eset, hogy Várhidi Péter edző bundával gyanúsítja az általa vezetett csapatot…

Még az elmúlt évek botrányain edződött szurkolók többsége is megütközött azon a mai eredményen, amelyet a Magyar Kupában produkált a sok vihart megélt kaposvári labdarúgócsapat. A Borsod megyei Tállya, amely a harmadosztály kieső helyén tanyázik, ugyanis kettő nullás félidei Rákóczi-vezetést fordított meg második félidőben öt góllal (5:3 a vége), s ez, úgy látszik, leverte a biztosítékot a klubvezetésnél. A jólértesült szurkolók többsége a közösségi oldalakon fogadási csalást sejt, s valószínűleg a klubvezetés is, különben nem kérték volna a Szerencsejáték Zrt. bevonását. A mai este legdurvább fordulata azonban még hátra volt:

…röviddel ezelőtt a rakoczifc.hu, a csapat hivatalos weboldala, ahol a mellékelt közlemény megjelent, elérhetetlenné vált. Valaki(k) – jó kaposvári szokás szerint – úgy tűnik, már megint a szőnyeg alá akarják söpörni az aktuális futballbotrányt, amely mondhatni, menetrendszerűen jött a “sámán-ügy” után?

 

Képernyőkép a Rákóczi tulajdonosának és vezetőségének közleményéről a hivatalos weboldalon

 

A klubvezetés elhatárolódik: úgy tűnik, nem kívánnak közösséget vállalni azokkal, akik – akár előre megfontoltan, vagy csupán ügyefogyottságból – összehozták ezt a botrányos eredményt.

Kérdés, mit szólnak ehhez a most burkoltan meggyanúsított játékosok? Vagy talán már bizonyíték is van?

Ha a futball – amint azt sokan állítják – valóban a társadalom hű tükre, akkor a kaposvári viszonyokat leginkább kétségbeejtőnek nevezhetnénk.

A tudomásunkra jutó további fejleményekkel folyamatosan frissítjük a cikket!

H. I.

Frissítés 1.: az oldal, rajta a közleménnyel most haldoklik ugyan, de ismét elérhető.

Frissítés 2.: Várhidi Péter edzővel már nem először fordul elő, hogy bundagyanút sejtet játékosaival kapcsolatban. 2008-ban az U21-es válogatott az ő vezetésével kapott ki a szerbektől 8:0-ra, s az edző később interjúiban félreérthetetlen célzásokat tesz arra, hogy a súlyos vereség nem lehetett véletlen. Most mintha visszaköszönne a múlt: a klub hivatalos közleménye szerint bevonnák a Szerencsejáték Zrt.-t is a vizsgálatba, ami egyértelműen fogadási visszaélésre utal.

A meccs előtti Várhidi-nyilatkozat, amely szintén a Rákóczi Fc. hivatalos weboldalán jelent meg – “a továbbjutás reményében szeljük át az országot” címmel – némi elbizakodottságról árulkodik: az edző 4-5 poszton is olyanokat kívánt játszatni, akik “az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutottak”, így pl. a 19 éves, a Ferencvárostól pár napja kölcsönzött Bánki Márton kapust, aki kis túlzással minden labdát beengedett, ami kapura tartott. Bánki forrásaink szerint tavaly szeptember óta nem szerepelt tétmeccsen.

Frissítés 3.: A Szerencsejáték Zrt. közleményben reagált a csakfoci.hu megkeresésére az ügyben: álláspontjuk szerint semmi rendkívüli nem történt. “Az előzetes esélyekhez képest a mérkőzés végeredménye meglepetésnek számít, de a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk.”


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!