Rendkívüli: tegnap koronavírus-gyanús beteget szállítottak a Kontrássy utcai rendelőből a kórházba!

Szkafanderes mentősök szállták meg tegnap délután

a Kontrássy utcai háziorvosi rendelőt, miután a rendelésen egy beteg a járványra emlékeztető, felső légúti tünetekkel jelentkezett. Információink szerint a a Kaposi Mór Oktató Kórház infektológiai osztályára szállították, ahol nyilván elvégezték rajta a vírustesztet, melynek várhatóan holnap lesz eredménye.

Úgy tudjuk azonban, és ez számunkra érthetetlen, hogy tesztet csak Budapesten végeznek, helyben nem, s ez mindenképpen lassítja a folyamatot.

Felhívtuk a Kontrássy utcai rendelőt, ahol dr. Regős Judit

háziorvos megerősítette az értesüléseinket: egy Németországból hazatért betegről van szó, akinek a tünetei alapján szükségesnek tűnt a koronavírusra való szűrés, ezért a protokoll szerint járt el, értesítette a kórházat és a mentőket, akik a kötelező védőfelszerelésben jöttek, és elszállították a beteget.

A rendelőben jelen lévők adatait felírták, és – ahogy már számos esetlegesen fertőzésnek kitett személyt Kaposváron, pl. Olaszországból hazatérő diákot és tanárt – megkérték őket, hogy maradjanak otthon, ill. minél kevesebbet tartózkodjanak zsúfolt, sok ember által látogatott helyen.

A doktornő nyomatékosan kiemelte: aki ilyen vagy hasonló tüneteket észlel magán,

ne menjen a rendelőbe, sem más közösségi térbe. Telefonáljon, értesítse a háziorvosát, aki megteszi szükséges intézkedéseket. Elmondta továbbá, hogy azokban a családokban, ismeretségi körökben, ahol valaki a súlyosabban fertőzött gócpontokból, pl. Olaszországból készül haza, hívják fel a figyelmét az óvintézkedésekre, mert tapasztalataik szerint az emberek szándékosan figyelmen kívül hagyják ezeket.

Természetesen tovább érdeklődünk, s amint újabb információkhoz jutunk, frissítjük cikkünket!

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!