Rendkívüli: Kaposvár vezetése a közgyűlésen elismerte, hogy a Csiky Gergely Színház hulladékával károsították a környezetet Kaposújlakon, és:

a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán kívánja folytatni a Pécsi utcában tervezett törvénytelen, szegregált oktatást a Mikrokozmosz!

Tegnap, 4-én rendkívüli ülést tartott a kaposvári közgyűlés. Szó sincs arról persze, hogy ezt amiatt a néhány valóban rendkívüli, mondhatni vérlázító esemény miatt tették volna, amelyek napjainkban történtek: csupán a Készenléti Rendőrséggel kötött megállapodás valamelyik határideje járt le. Kaposváron az, hogy lassan már nemhogy az ország, de az Európai Unió szégyenpadján ülünk a városvezetés megszállott, beteges rasszizmusa miatt, vagy az, hogy egy fokozottan kiemelt városi beruházás építési hulladékát gyalázatos módon egy közeli község erdejének vízmosásába borogatják le, számos törvényt és szabályt felrúgva, nos, ez nem ad okot rendkívüli közgyűlés összehívására. Ha viszont az ellenzék zavarni merészeli őuraságukat üzelmeik folytatásában, az „feszültségkeltés”.

Az, hogy egy erőszakszervezet betondzsungelévé fogják változtatni a város egyik hagyományos közparkját, múltjának egy értékes darabját, miután bűnös hanyagságukkal lerohasztották, fontos, rendkívüli ok. És, hogy még szégyenletesebb legyen az összkép, Szita Károly polgármester puffogott egy sort azon, hogy „huszonöt éve nem volt olyan, hogy rendkívüli közgyűlésen kérdést tegyen fel az ellenzék”.

Hallatlan: kérdést mernek feltenni Szita Károlynak, akivel még BM-es tartótisztje is kiemelt tisztelettel bánt!

Először meg is akarta tiltani, de kiderült, hogy nincs hozzá joga. Kováts Imre (DK-Együtt-MSZP) a desedai kempingről kérdezett, majd Pintér Attila (DK-Együtt-MSZP) először a Pécsi utcai iskoláról, mellyel kapcsolatban megírtuk: a minisztérium nem engedi, hogy az iskola épületében a jogerős bírósági döntés ellenére, azt megkerülve a Mikrokozmosz Alapítvány indítson a roma gyerekek számára első osztályt.

Szita persze szokása szerint össze-vissza beszélt, ám a lényeget nem mondta el: valóban nem indíthatnak a Pécsi utcai épületben képzést. Csak célzott rá, hogy megteszik máshol.

Ezzel kapcsolatban a legújabb, aktuális információink a Népszava mai cikkéből:

„Az Emmitől ugyanakkor megtudtuk, információik szerint az alapítvány általános iskolai képzését – ha elindul – a Kaposvári Egyetem belvárosi kampuszán szervezik meg, a fenntartó dokumentumainak módosítása folyik”.

Kérdés persze, hogy a Kaposvári Egyetem részt kíván-e venni a törvénysértésben, engedi-e, hogy a területén folytatódjon a jogerős bírósági ítélettel megtiltott szegregáció.

Viszont ettől kezdve már tény: Szita és tettestársai vereséget szenvedtek, mert nem indul első osztály a Pécsi utcai iskolában.

 

Szita Károly figyelmesen hallgat, mint a ma született bárány. Az ATV Híradó tudósításában Farkas Edit aljegyző olvassa fel a beismerést: valóban a Csiky hulladéka került a kaposújlaki erdőbe, szerintük hétszáz köbméter (ami önmagában is rémes, de számításaink alapján jóval több ennél), és kérik az ügy kivizsgálását a környezetvédelmi felügyelőségtől.

 

Pintér Attila másik kérdése a kaposújlaki környezetkárosító merényletre vonatkozott, amelyet a KAPOS-T tárt fel, és cikkünk nyomán számolt be róla az RTL Klub, az Index, a HVG és más, még sajtónak nevezhető orgánumok. Farkas Edit aljegyző válaszában elmondta, hogy szerintük hétszáz köbméterre tehető az a mennyiség, amely a kaposújlaki erdőbe került, s kérik a kaposvári járási hivatal illetékes környezetvédelmi osztályát, hogy vizsgálják ki az ügyet.

Mindezt az ATV tegnapi tudósításából tudhatta meg a nyilvánosság, mely néhány apró sebből azért vérezget: nem emiatt hívta össze a városvezetés a rendkívüli közgyűlést, nem patakmeder, hanem vízmosás, és a megszólalók neve is lemaradt: Kerepesi Tibor, az Együtt kaposvári alelnöke és Pintér Attila, az MSZP kaposvári elnöke, közgyűlési képviselő.

Azt is tudjuk már, hogy dr. Mészáros Renáta kaposmérői körjegyző hasonló tartalmú feljelentéssel fordult ugyanehhez a hivatalhoz.

A patkányság diszkrét bája: a Kapos Tv májusban tudósított egy balatonkeresztúri nyugdíjasról, aki az utánfutójáról néhány vödörnyi sittet egy földút mellé szórt le. Ez is elítélendő cselekmény persze, de mi ez a Csiky több ezer köbméteréhez képest?

Amit azonban nem győzünk eleget hangsúlyozni, az vérlázító, pimasz, gyalázatos hallgatás, amellyel egy Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő lap, a Somogyi,

kussol egy súlyos környezet-károsító bűncselekményről, melyben Mészáros Lőrinc építőcége, a ZÁÉV minimum érintett.

És persze a többiek is: a Kaposvár Most, a Kapos Tv, a Kapos Extra, a 74nullanulla mind-mind lapítanak, mint az a bizonyos a fűben. Pedig ezek a dolgok hivatalos helyen, Kaposvár Megyei Jogú Város közgyűlésén hangzottak el.

Ez több, mint aljasság, ez bűnrészesség.

A legnagyobb szemétséget a Somogyi követte el: beszámoltak a közgyűlésről, szót ejtettek a két ellenzéki képviselő kérdéséről, de Pintér Attilának csak az egyik kérdését idézték,

a másikat, amely a Mészáros-cég környezetkárosításáról szólt, elhallgatták.

Nehéz lesz ennél mélyebbre süllyedni, de ne becsüljük le Lengyel János főszerkesztőnek, egykori kommunista funkcionáriusnak ebbéli képességeit.

Tehát úgy tűnik, Kaposvár Szita Károly vezetésével folytatja botrányoktól övezett, esetenként primitíven aljas, öncélú játékait, mellyel egyre alább, egyre sötétebb bugyrokba navigálja a várost. Lassan már minden napra jut egy hír az országos médiában, amely miatt a jobb érzésű kaposváriaknak szégyenkezniük kell.

H. I.

Kapcsolódó dosszié: Rossz hírünk a világban: kínos elszólások, leszereplések, blamák – Kaposvárról

 

Nyilvánítson véleményt (lájk, komment, megosztás, ilyenek) a KAPOS-T Facebook-oldalán!