Szita Károlyt szüzek koszorúja kísérte a mikrofonhoz, Nadrai Norbertnek vissza kell fizetnie a tanulópénzt – rövid hírek

Somogy megye újdonsült főispánja talán elaludt…

…mert csak estefelé sikerült bepótolnia a délelőtti koszorúzást. Rendszeres olvasóink megszokhatták, hogy általában alaposan kitárgyaljuk választott témáinkat, legalább öt-hatszáz szóban, de sajnálatos módon volt már példa ennek többszörösére is. Vannak ugyanakkor események, amelyek tényleg elmondhatók egy-egy bekezdésben, ám ezeket az amúgy közérdekű információkat hiába is várnák a hivatalos „hírportáloktól”, így – a KAPOS-T-ben ritkán alkalmazott formában – egy csokorban közreadjuk. Van köztük néhány egészen szórakoztató.

A tegnapi, augusztus 20-i kaposvári állami ünnep megnyitóját valami fojtogatóan

méla érdektelenség lengte át, ahogy Szita Károly polgármester „ünnepi” beszédét is. A nyomasztó unalmat csupán a néptánc-koreográfiának az szokottnál is nyálasabb, szolgalelkűbb eleme dobta fel, melynek során a táncos hölgyek (ha megsértettünk valakit a címbeli jelzővel, bocsánatot kérünk) seregestül odavonultak az oldalvást várakozó Szita Károlyhoz, és mint hű odaliszkek a hárembasit, odakísérték a mikrofonhoz (címképünkön). Nem vigasztaló, hogy beszéd még ennél is siralmasabb volt.

A kora esti órákban meglehetősen vicces jelenetnek lehetett tanúja

az néhány sétáló, aki a Kossuth tér környékén szemlélődött: a székesegyház oldalában lévő Szent István-szobornál megjelent Neszményi Zsolt, Somogy megye főispánja egy szintén ünneplőbe öltözött, erősen kisminkelt hölgy, valamint egy fotós társaságában, villámgyorsan elhelyeztek egy koszorút, dokumentálták az eseményt, majd éppen ilyen sietve távoztak. Ennyire elaludni még nekünk sem sikerült soha.

Lassan három hónapja lesz, hogy lejárt az a határidő,

amelyet Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szabott a Deseda kemping átépítési munkálatainak közbeszerzési ajánlataira. Azóta se kép, se hang. Nincs információ arról, hogy adott-e be valaki ajánlatot, lesz-e valaha bármi a fellengzős tervekből. Annyit azért megjegyeznénk, hogy a terület gyalázatos állapotban van: attól, hogy nincs pénz a beruházásra, Kaposvár városának kötelessége lenne rendben tartani.

Berzsenyi utcai fuck: úgy fest, ha másnak nem is, Szita Károlynak lesz mit a télen

a kandallóba aprítani, ugyanis a Berzsenyi utca közepén, a pláza és a Tesco-átkelők közti szakaszon már kellően kiszáradt a fasor ahhoz, hogy ki lehessen termelni:

 

Berzsenyi utcai fuck. Az időnként eszement forgalomterhelés, por és szárazság megette a magáét, nem kell várni a kiszáradásra.

 

Nadrai Norbert, önkormányzati képviselő, a polgármester korábbi kabinetvezetője,

mint az közismert, függetlenként elindult a 2022-es parlamenti választásokon. Nemrég kiderült, hogy vissza kell fizetnie azt az egymillió forintot, amelyet felvett a kampányára, miután nem érte el a jogszabályban előírt két százalékos szavazatarányt.

Úgy tűnik, Pécs sem járt jobban a Youth Football fesztivállal, mint Kaposvár,

ugyanis az idén sem került rá sor – most éppen a háborúra való hivatkozással, nekünk ugyanakkor kicsit átlátszónak tűnik ez a magyarázat. Ugyanakkor azt is megjegyeznénk: bár volt ígéret egy, a Youth Footballnál „jobb” sportfesztivál Kaposvárra hozására, annak sincs híre-hamva sem – nyilván ez is a háború miatt van.

Nincs hír továbbá a légszennyezettség-mérőállomás sorsáról:

már réges-rég működnie kellene, állítólag maga az eszköz is – dobozban, lezsírozva – Kaposváron van, de valami rejtélyes ok még mindig akadályozza a telepítést. Ugyanígy nincs információ arról sem, hogy mikor és hová szerelik azt a húsz külön mérőegységet, amely a Miskolci Egyetemmel közös program része – és amely Miskolcon már szintén régóta – vígan működik. Pedig – az iróniát félretéve – most tényleg nagyon nagy szükség volna rá: ha már működne, pontosan össze lehetne hasonlítani a rezsinövelési, ill. tűzifa-cirkusz miatti, valamint a faapríték-fűtőmű üzembe helyezése előtti és utáni kaposvári levegőminőséget.

Lehet, hogy valaki(k) éppen ezt nem akarják?

H. I.

Címkép: Szita Károly és a görlök (Kaposvár Most video-FB)


Ezt olvasta már?

Augusztus 20. Kaposváron: alkotmányos bulák és más szellemiségek