Akik semmiből sem tanulnak: Sólyom Sándor, a Rákóczi egykori „jótevője” most kézilabdacsapatot szponzorál Nagyatádon

…miközben az MNB kétmilliárd forintot zárolt a számláin

Tegyük hozzá, jogosulatlan betétgyűjtés és piramisjáték gyanúja miatt, tehát ez távolról nézve sem az ő pénze. Magyarország tényleg a csodák országa: hiába tudja évek óta ország-világ egy fószerről, hogy az sem igaz, amit kérdez, hogy összeszámolni sem lehet az ellene és a cégei ellen indított büntető- és egyéb eljárásokat, vannak, akik – amellett, hogy módfelett okosnak és dörzsöltnek gondolják magukat – még mindig befekszenek neki. Vajon mi motiválja őket? Hogy most, talán először mégis sikerül?

Pár hete, szeptember végén az Atádhír.hu c. önkormányzati lap

még ön- és közbizalomtól sugárzó, pozitív energiáktól szinte kicsattanó hangvételű interjút közölt Sólyom Sándorral, miközben dél-dunántúli, somogyi sportberkekben szerintünk élő ember nem volt, aki ne hallott-olvasott volna arról, mi is történt 2014-15 fordulóján Kaposváron: hogyan vette Sólyom palira az egész várost

Szitástól, Dér Tamásostól, Rákóczistól, Kéki jegyzőstől, mindenestől.

Megjelenik valaki a kisvárosban egy bálna BMW-ben, s már meg sem kell szólalnia ahhoz, hogy város politikai és sportvezetőinek elkezdjenek dollárjelek pörögni a szemük helyén, s mint a klasszikus Walt Disney-filmek elvarázsolt szereplői, hipnózisban vonuljanak a Megmentő után a szakadék felé.

Dögrováson a Rákóczi: a zűrös múltú üzletember, Sólyom Sándor lesz a befektető a nehéz helyzetben lévő kaposvári futballklubnál?

Sólyom közel ugyanazt játszotta Kaposváron, amit most Nagyatádon:

12 millióért tulajdonrészt vásárolt a Rákóczit működtető kft.-ben, amelyet Szita polgármester boldogan aláírt, a közgyűlés szentesített, csakhogy a jóember az írásban vállalt kötelezettség ellenére egy kanyi fillér nem sok, annyit sem utalt. Kisvártatva a városban és a csapat környékén terjedő kritikus, ill. elégedetlen hangokra hivatkozva „besértődött”, és közölte, hogy akkor ő lemond a tulajdonrészéről, amit persze ki sem fizetett.

Most „főszponzorságot” vállalt Nagyatádon, állítása szerint „több 10 millió forinttal támogatja” a Rinyamenti Kézilabda Clubot, és „felsőbb osztályba akarja juttatni” a csapatokat.

Tegnap viszont már arról számolt be az Atádhír az országos sajtó nyomán,

hogy az MNB zárolta a Falcon Kereskedőház és a Falcon Benefit Kft. számláit, jogosulatlan betétgyűjtés és piramisjáték gyanúja miatt, ugyanis három hónapra 100 százalékos hozamot (!) ígért. Az Atádhír információja szerint Sólyom a beígért tízmilliókból, melyre a sportegyesületnek főként a megnövekedett rezsiköltségek miatt volna szüksége egy fillért sem fizetett ki.

Sólyom szerepelt már emberrablási ügyben (2 év 8 hónap felfüggesztett),

pénzmosásért is elítélték (3 év letöltendő első fokon), utóbbit ráadásul, mint a Kaposvári Rákóczi tulajdonosa követte el: prostitúcióból származó pénzt, 189 millió forintot számolt el a cégében legális bevételként. Ideális üzleti partner. Pont olyan foltos a pedigréje, mint azoknak, akik a politika és a sportfinanszírozás homályzónájában mozognak: félszavakból is megértik egymást, sőt, az is megeshet, hogy egyenesen egy vérből valók.

H. I.

Címkép: jelenet a Blöff című filmből.


Ezt olvasta már?

Elszállt a Megmentő: Sólyom Sándor, a Tűzben Edzett Férfi elhagyja a hálátlan Kaposvárt