Hazudik a Sonline a kínai oltóanyagról: szó sincs kiállásról a megyei nyugdíjas-szövetség részéről, ellenkezőleg, a vakcina hatásosságának bizonyítását várják a kormánytól

Napi rutinnak számító hírhamisítás áldozatai lettek…

…azok, akik akár egy pillantást is vetettek a KESMA-klón Somogyi Hírlap internetes változatára, a Sonline-ra. A harsogó főcím: „Kiáll a Sinopharm mellett a megyei nyugdíjasok szövetsége” ugyanis szöges ellentétben áll a cikk tartalmával, nyilván azért, mert arra számítanak – némi alappal – hogy folyamatosan csökkenő olvasóközönségük döntő része úgyis csak a címig jut el, s így kipipálható az aznapi, kenyéradó gazdáik által elvárt agymosás-penzum. A cikk pedig pontosan az ellenkezőjéről szól.

Stikel János, a megyei nyugdíjasszövetség elnöke nyilatkozatában ugyanis

éppen aggodalmának ad hangot, hogy „több nemzetközi szervezet is kételyeket támaszt a vakcinával szemben, ami főleg a beoltottakban okoz nem kis félelmet”, és kéri a „hatásosság vizsgálatának mielőbbi lefolytatását a kormánytól, valamint, hogy szólítsa fel a kínai gyártót a hatvan év felettiekre vonatkozó tapasztalataik közzétételére, és kezdeményezze az európai gyógyszerügynökségnél a vakcina elfogadását”.

Magyarul van ez, és közérthetően, az „ügyeletes” hírhamisítónak mégis

sikerül a címben az ellenkezőjére fordítani az értelmét. Szerepel a cikkben továbbá az is: „ha bebizonyosodik, hogy nem eléggé hatásos a Sinopharm, a kormány hozzon mielőbbi döntést a továbbiakról”. Tehát eddig még nem bizonyosodott be. Ez minden, csak nem kiállás, viszont a Sinopharmmal kapcsolatos jelen körülmények igencsak pontos rögzítése. Szó sincs tehát arról, hogy a baloldal vagy más gyíkemberek ármánykodnának a méregdrágán, kb. háromszoros áron beszerzett kínai vakcina körül, hanem Stikel szerint „a kínai gyártót kéne felszólítani”

a hatvan év felettiekre vonatkozó eredmények közzétételére.

 

Nos, pont az ellenkezőjéről szól a cikk: a nyugdíjasok szövetsége aggályait fogalmazza meg a Sinopharm európai – és magyar – fogadtatásával kapcsolatban

 

Eszerint ezzel (is) adósak még újdonsült ázsiai „barátaink”, sőt a nyugdíjasok

a „hatásosság vizsgálatát” is elvárnák, mellyel szintén sáros a kormány. Ez minden bizonnyal azt jelenti – s ez az, amiért szóvá tettük a Sonline hírhamisítását – hogy legalább a hatvan év felettieknél mindenképpen el kellene végezni az ellenanyagtesztet országos szinten, miután Stikel azt is elmondja, hogy tudomása szerint erre a szövetségük tagjai közül senkinél nem került sor.

Az ugyanis a WHO legutóbbi anyagából kiderül, hogy a hagyományos,

elölt vírusra alapuló vakcinák esetében – lassan mondjuk, hogy a Somogyinál is megértsék – gyakorlatilag nincs sejtes immunitás, csak antitestes.

Ez látszik fentebb, a címképünkön, a WHO honlapjáról származó anyag negyedik pontjából: „az inaktivált vírusvakcina általában (többnyire, rendszerint) csak antitest-közvetítésű immunitást idéz elő (nem sejt-közvetítésűt)”.

Vagyis roppant egyszerű lenne kideríteni legalább a hatvan éven felülieknél, hogy hatásos volt-e a Sinopharm, vagy nem – ha már elkövették azt a hibát, hogy Magyarországon ezzel oltották az idősebbek tömegeit – az antitestek meglétét és a védettség szintjét ugyanis viszonylag egyszerűen és biztosan lehet mérni.

De tudjuk, hogy nem ez volt a harci feladat: csak azt árulná már el valaki,

hogy miért éri meg jobban (pl. ebben az esetben) tízmilliárdokat elkölteni bűngyenge, primitív agymosásra, tehetségtelen, lépten-nyomon tetten érhető propagandistákra, olvashatatlan újságokra, mikor ennek a töredékéből játszva meg lehetne oldani ezt a kérdést, nem mellesleg sok-sok szenvedést elkerülve, életeket mentve.

H. I.

Címkép: WHO információ az elölt víruson alapuló vakcinációról, via 444.hu


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!