Soros, nyiss nekem tért*: a téboly letépte láncait, és elszabadult

Sigmund Freud nagy napja a Kapos tv-n – frissítve, b@zmeg, ilyen nincs**!

A legtöbbet idézett rész a korszakos jelentőségű osztrák neurológus és pszichiáter elméletéből az elszólásokra vonatkozik: sokszor akaratlanul kibukik a szánkon az agyunkban zakatoló, s éppenséggel elrejtendő gondolat. Néhai kiváló színészünk, Szendrő József mondott így pohárköszöntőt egyszer a színpadon: „A húgyom egészségére igyunk!”, de a „csiklós busz” kifejezést is hallottuk már. Abban pedig semmi meglepő nincs, ha az általános elmebaj, mely Magyarországon pestist megszégyenítő tempóban terjed, egyre változatosabb tüneteket produkál. Különösen nincs, ha ez a város egyik közismert szellemi fellegvárában esik meg, a Kapos Televíziónál, ahol egymásnak adják a kilincset azok, akik érhetetlen okból ugyan, de még szabadon járnak-kelnek. Poén szigorúan a kattintás után…

Tehát nem elég, hogy Soros, még kellett hozzá egy kis ízes-zaftos, belső-somogyi tájszólás is, amely után Király Lajos kolléga a tíz körmét (ujját) megnyalná:

 

Én sorosulok, te sorosulsz, ő sorosul. A Soros-téboly a vírus, amitől olyan leszel, mint Németh Szilárd, a helyi csicskamédia pedig nem akar lemaradni.

 

szóval „sorosulunk”. Igen, sorosulunk, van, akinek sorosulása van, netán soros neki a gatyamadzag, sőt megverte a soros.

A „sorosulás” a legújabb fideszes újbeszél nyelven azt jelenti, hogy valaki, akár anélkül, hogy észrevenné, szép lassan átalakul sorossá. Ez a zombilét egy speciális formája: amolyan gyíkember-félét képzeljünk el, aki jön-megy az utcákon, s rendszerint élénken gesztikulálva magában spekulál. A békés járókelőkhöz – ilyen volt pl. számos mai fideszes főmufti, pl. Orbán Viktor is még deli ifjúként –

hozzávág egy-egy nagy marék százdollárost, amely elől nagyon nehéz elhajolni.

Az agymosás akkor jó, ha sokszor ismétlik, így a címlapra is odakerült.

Csak hálásak lehetünk azért, hogy Kaposvár első számú védműve, a helyi szellemi szögesdrót-kerítés felhívta a figyelmet a sorosulás veszélyeire. Saját magukon, egészségüket nem kímélve mutatták be, hogyan pusztítja el a kellően fel nem vértezett elmét szinte percek alatt. Akit elkap, az bármilyen ártatlan szövegkörnyezetben képes lesz reggeltől estig folyamatosan sorosozni, éppen úgy, mint pl. Németh Szilárd Fidesz-alelnök,

tudják, amelyik úgy néz ki, mint egy dzsörzéöltönybe bújtatott szafaládé.

Aki tehát észreveszi magán, netán közeli hozzátartozóin a sorosulás félreérthetetlen jeleit, pl. pénzkötegekkel vesz űzőbe arra amúgy teljesen érdemtelen surmó szarháziakat, azonnal jelezze ezt a Kapos Tv Kossuth Lajos utcai székházában, az éjjel-nappal készenlétben álló

Soros-elhárító szolgálatnál.

És a Praktiker áruház által rendelkezésre bocsátott magasnyomású mosókkal felszerelt kommandók haladéktalanul akcióba lépnek. Kimossák az illető agyát, hogy kellő mennyiségű szabad tér maradjon a sorosozásra.

Ja, hogy csőbe tetszettek húzatni, és a beteg rész helyett a józan ész maradványait távolították el? Mi már nagyon régen szóltunk, hogy ezeknek egy szavát se. Mindegy: ezzel az aprósággal már a Soros-agymosás után úgysem foglalkozik senki, hisz éppen ez volt a cél. Kellemes sorosulást, Kaposvár!

(Szegény Praktiker: belekerült a sorosulásba, mint Pilátus a krédóba. Persze, aki a Kapos Televíziónál hirdet, az megérdemli a sorsát. Vagyis a Sorosát, mert az mindenkinek megvan, akár a keresztje. Vagy valamije.)

H. I.

(*Ha netán ismerős volna valahonnan a cím első fele: Petőfi Sándornak van ilyen verse.)

** Frissítés: És most karmolod véresre magad: ilyen, még egyszer mondom NINCS! NINCS ÉS NINCS! Ezek kijavították a cikket: SOROSULUNK helyett leírták, hogy SORSULUNK! Én kész vagyok. Végeztem. Ennyi volt mára:

 

Ne fogja magát vissza senki: EZEK tényleg ekkora barmok. De csak tessék lájkolni őket nyugodtan, nézegetni, örvendezni neki. Kaposvári média, 2017.

 

És ezek az emberek ezért a munkáért FIZETÉST kapnak, nem is keveset: közpénzből. Náluk ezerszer tehetségesebbek, rátermettebbek, jobbak pedig százezrével mennek külföldre, mert nem hajlandók a Szita- Orbán- és Németh Szilárd-féléknek benyalni. Szépen beérett a vetés…

 

Kapcsolódó dosszié: Sajtószabadság Kaposváron: a média maga az üzenet

 

Nyilvánítson véleményt (lájk, komment, megosztás, ilyenek) a KAPOS-T Facebook-oldalán!