Szakszervezeti különszámmal szórja be az országot a Nyomtass te is!

… ha elegen segítenek benne

 A Nyomtass te is! mozgalom különszám készítésével támogatja a szakszervezetek „rabszolgatörvény” elleni országos tiltakozását. Ezt fogják osztani a december 8-ai szakszervezeti tüntetésen, valamint nagy vidéki üzemeknél. Az akciókhoz várják a csatlakozók jelentkezését. „Nem leszünk rabszolgák!” – hirdeti a Nyomtass te is! szakszervezeti különszámának nyitó cikke, amely azt is leszögezi, hogy csak az összefogás állíthatja meg a kormány munkavállalók kizsákmányolását célzó ámokfutását.

A kormány tudniillik évi 250-300-ról 400 órára akarja emelni az elrendelhető túlórák számát, emellett egyről három évre növelni a munkaidőkeret elszámolási időszakát. A szakszervezetek példátlan összefogás mellett országosan tiltakoznak – a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) vezetésével – a tervek ellen.

A közvélemény állása a rabszolgatörvényről

A különszámból megtudhatjuk, hogy a munkaképes korú lakosság túlnyomó többsége – 83 százaléka – elutasítja a kormányzati terveket, és majd’ ennyien úgy gondolják, hogy a túlóraszám emelésével növekszik a dolgozók kiszolgáltatottsága.

Szó esik arról is, hogy Magyarországon már most 35 nappal többet dolgoznak az emberek, mint az Unió legkevésbé leterhelt országában, Franciaországban, ahol csak évi 1560 órát dolgoznak, a hazai 1840-nel szemben. Ezt akarja a kormány még 50 nappal növelhetővé tenni.

A lapban olvashatunk arról is, hogy a kimerültségtől már most is évente 13-15 kamionsofőr veszíti életét munka közben, vagy hogy a köztisztviselőknek “pofára” akarnak béremelést adni, azaz a lojális kezdők akár többet is kereshetnek, mint a több évtizedes tapasztalattal rendelkező, de a talpnyalásban kevésbé jeleskedő kollégáik.

A különszámot országszerte osztani fogják több városban, néhány helyszín és időpont már tudható. Az akciókhoz várják a csatlakozókat. Jelentkezni az info.nyomtassteis@gmail.com-ra levelet írva lehet.

Nyomtass te is! osztás a vidéki üzemeknél:

  • December 10. hétfő: Esztergom
  • December 11. kedd: Szolnok
  • December 12. szerda: Székesfehérvár, Dunaújváros
  • December 13. csütörtök: Kecskemét
  • December 14. péntek: Győr

 

A különszám letölthető innen:
http://nyomtassteis.hu/wp-content/uploads/2018/12/nyomtassteis-72szam-szakszervezeti-kulonszam.pdf?fbclid=IwAR0uB9ELZMtUXqRhl6PmU6TOhTyi8V2xTI7pov3jgevVGpJoW902gz0B75U