A kaposvári propaganda-őrület elérte az abszolút végpontot: Szekeres Alán városházi sajtótanácsadó önmagát is kicenzúrázta a Kaposvár Mostból

A Szívófejű Szörny akcióban

Szóltunk már a hét elejének eseményéről, a Kaposváriakért Egyesület nyilvánosság elé lépéséről, s azt is említettük, hogy a sajtótájékoztatón nemcsak jelen volt Szekeres Alán, de, mint afféle egyszemélyes számonkérő szék, kérdésnek álcázva fejhangon felelősségre vonta a meghívóit, miért nem védték meg őt a múltban a Jobbik alelnökének, Takács Richárdnak a támadásaitól. A jelenet alapon is kínos volt, ám a slusszpoén csak később jött: a Kaposvár Most „hírportál”, amelynek „újságírójaként” Szita Károly sajtósa bemutatkozott, egy vak hang nem sok, annyit sem közölt a hétfői eseményről, így saját, botrányosra sikerült magánszámáról sem. Az pedig már egy ideje országosan is közismert, hogy csak az jelenhet meg, amit a városháza engedélyez. A téboly köre bezárult.

Bár ez esetben szinte mindegy, az előzmény: évekkel ezelőtt a korábban Takács Richárdék cége által üzemeltetett Chrome discóban „váratlan” katasztrófavédelmi ellenőrzés volt, amelynek során megállapították, hogy a helyiségben többen tartózkodnak a megengedettnél. A Kaposvár Most az ügyben gyanúsan jól értesült volt. Egy hosszú és szerteágazó peres eljárás következett, melynek során részletkérdésekben mindkét fél aratott győzelmeket, olykor pedig vesztett.

Így került sor két olyan rágalmazási perre, amelyet Takács Richárd indított magánvádlóként Szekeres ellen:

mindkettőben felmentő ítélet született. Ennek ellenére „Alán barátunknak” annyira becsípődött a téma, hogy évek óta képtelen szabadulni tőle. Pedig egy minimális jogérzékkel rendelkező papucsállatkának is be kéne látnia, hogy jogállamban így működnek a dolgok: ha valaki sérelmez egy személyére vonatkozó nyilvános kijelentést, pert indíthat – legfeljebb elveszíti.

Alánka az egyesület elnökén, ill. az egyik alapítón, Felder Frigyesen számonkérte továbbá,

hogy az általuk felügyelt Kapo(c)s közösség nevű Facebook-oldalon őt többrendbeli inzultus érte – szintén Takács Richárdtól, s ez ismét nagyjából Budapest-Helsinki távolságra volt a sajtótájékoztató témájától.

Jegyezzük itt meg közbevetőleg, hogy a megszólítottak korrekt választ adtak: egyrészt egy, őket a legkevésbé sem érintő, lezárt jogi eljárással kapcsolatban nem kell állást foglalniuk, amúgy pedig a sérelmes bejegyzéseket a Facebook szabályzata szerint jelenteni kell (lehet) az oldal adminjának, s csak, ha ezek után nem történik semmi, élhet panasszal.

 

Sajtótájékoztató más szögből. A Kaposvár Most a Hír Tv-nél népesebb, három fős stábbal érkezett: sok hűhó egy kis cenzúráért

 

Szekeresnek persze esze ágában sem volt semmi efféle, ráadásul egyenes arányban emelte a hangját azzal, ahogy érződött: ebből a meccsből már nem jön ki jól. A teremben a fagyos csendből, az összenézésekből tapintható volt a méla utálat – politikai oldaltól függetlenül.

Nos, e szituációból az következett volna, hogy a Kaposvár Moston minimum egy sistergős-vitriolos diadal-tudósítást

olvashatnak majd a rajongók: Szekeres „Szent” Alán, amint pusztán szavakkal, akár Vejnemöjnen a Kalevalában Joukahajnent (ha már költészet napja) a föld alá énekli az ellenzéket úgy, ahogy van.

Ehhez képest akkorát hallgattak, mint a Deseda öbleit mostanában ellepő busatetemek. És, ha abból indulunk ki, amit néhány hónapja a nagyszerű sajtótermék puha kebeléről hálátlan módon útra vált (költészetnap) kis kígyócska, Bogdán Erik állított számos országos médiumban, nevezetesen, hogy csak az jelenhet meg, amit a városházáról jóváhagynak, ez kizárásos alapon nem jelenthet mást, mint, hogy ezúttal Szekeres Alán saját alakítását is kicenzúrázta. NER-gazdaságos üzem: újságíró és cenzor egyszerre.

Akár Karinthy is írhatta volna: „álmomban két Alán voltam, és játszottam egymással”.

Ahol véget ér a józan ész, ott kezdődik a Szita-média: emlékszik még valaki a Beatles Sárga tengeralattjáró c. filmjére? Gondoltuk. Az egykor kultfilmnek számító animációban van egy tengeralatti lény, a Vacuum Monster, a Szívófejű Szörny, amely mindent beszippant, az összes tengeri állatot, növényeket, a tengert fenekestől, végül önmagát is.

Szita Károly messze földön híres arról, hogy a (neki) megfelelő embereket választja maga mellé.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!