Szita Károly megint tologatta kicsit a figurákat a kaposvári sakktáblán, ahol csak egyféle bábu van…

Szerkesztői üzenetek guerrillamail-es barátainknak – Frissítés!

Törzsolvasóink előtt közismert, hogy azoknak, akik egzisztenciális vagy bármely más okból rejtve akarnak maradni, a guerrillamailt szoktuk ajánlani. Jönnek is a levelek rajta rendesen, számos témát, kérdést felvetve, információkat súgva. Mindent nem hozhatunk nyilvánosságra, hiszen a legtöbbször nem ellenőrizhető más forrásból az általuk adott értesülés, de ettől függetlenül nagyon sokat segítenek: tudjuk, merre érdemes keresgélni. Most kivételt teszünk, miután nekünk szegezték a kérdést:

lujh3m+1nhrbodweksu8@guerrillamail.com: “Kedves KAPOS-T!

Tudjuk, hogy egyre kevesebben állnak szóba önnel a városban, de azért a valódi fajsúlyos témák csak eljutnak önhöz is. Ne hallgasson! Mi a helyzet a bebukott mérnök képzéssel? Dér Tamás felfelé bukásáról? Az újabb Kapos TV-s vezetőváltásról? A közlekedési központ csúszásáról?”

Nos, kedves lujh3m+1nhrbodweksu8, nem veszem rossz néven kissé érdes megjegyzését, de elárulhatom: sokkal többen vannak a városban, mint gondolná, sőt mostanában a várostól egyre távolabb is,

ráadásul pont azok, akinek igazán örülök, hogy szóba állnak velem.

Takarítók a kórházból, akik diszkriminatív módon nem kapták meg az egészségügyi dolgozóknak járó juttatást, vagy az a tisztviselő, akinek bántotta az igazságérzetét, hogy megpróbálták eltitkolni a Noszlopy utcában történt emberölést, a futballista, aki a Rákóczi körüli minapi kavarásokról tudósított bennünket nagyon alaposan, vagy a városházi munkatárs, aki felhívta a figyelmünket, hogy hány kaposvári kisgyermek fogja külföldön kezdeni az óvodát. És ez csak egy rövid idő mérlege, vannak még sokan-sokan mások, hálásak vagyunk nekik.

Ha arra gondolt, hogy engem netán zavar, ha egy felfuvalkodott seggarc,

aki külön betétlapot hord a személyijéhez, hogy az ilyen-amolyan címei elférjenek rajta, de a Hirsch-indexe (tudományos folyóiratokban történő idézettsége) nulla és egy közt ingadozik, szóval, ha egy ilyen kelttészta-fejű alak úgy néz rám az utcán, mint gyújtogató a nedves szalmára, csak örömet érzek. Már megérte, ha nem kell köszönni, és szót váltani velük.

Rég halott dolog lenne a KAPOS-T, ha Szita Károlyt és sleppjét tudnám csak kérdezni arról, mi folyik a városban: szerencsére – és sajnos –

úgy húzzák maguk után a nyomot, mint azok a gusztusos spanyolcsigák.

Hogy a kérdésére is válaszoljak: a mérnökképzésről megírtunk mindent itt. Tény, hogy a Magyar Narancsban, de ezeket az írásokat meg szoktam osztani a KAPOS-T Facebook-oldalán – érdemes követni.

 

Dér Tamás alpolgármester. Eredetileg tornatanár volt, mint sok fideszes társa. Még saját Wikipédia-szócikke is van, de valószínűleg ez sem menti meg az eljelentéktelenedéstől.

 

Dér Tamás érdemeiről már sokszor megemlékeztünk:

főállású alpolgármestersége szerintünk csupán szépségflastrom és lényegében annak ellensúlyozása, hogy Szita Károly Pintér Rómeót, kis kedvencét, kiszemeltjét beemelte az „alpolgármesteri karba” egyelőre társadalmi megbízatásúként. Így olybá tűnik, mintha Dér főállásúként előrelépett volna politikailag, ám ez csupán a látszat: valójában süllyesztőbe került. Pintér Rómeó frakcióvezető és most már alpolgármester, no persze nem saját teljesítménye okán, kizárólag Szita kegyéből.

Arról viszont, ami ennek nyomában zajlott, még valóban nem volt alkalmunk írni:

Miután Dér így már nem lehet gazdasági társaság vezetője, lemondott, és az új Kapos Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője Orosz Ferenc, a Kapos Tv korábbi igazgatója lett. Mint mikor a para… figurákat tologatják a sakktáblán: Orosz helyére visszament Répás Orsolya. Milyen szerencse, hogy csupa univerzális zseni téblábol Szita Károly körül…

Köszönjük, hogy erre felhívta a figyelmünket, ugyanis – szokás szerint – mindezt megint fű alatt, természetesen pályáztatás nélkül bonyolították ezek a drága emberek.

A Kaposvári Közlekedési Központ határidő csúszásáról viszont megint csak megírtuk, amit tudni lehet: tény, hogy az Átlátszó.hu-n, de olvasóink már megszokhatták, hogy az országos érdeklődésre számot tartó témákat azoknak a portáloknak írjuk meg, amelyek komolyan vették, hogy a vidék életéről is beszámolnak.

És egy bónusz track a végére: lrv9h6+863yci5l8g0us nevű levélírónk

pedig pár napja arról tudósított bennünket, hogy meglepő helyről fog új erőket toborozni az Index a kilépett újságírók helyére: például Kaposvárról. Állítólag a Fideszben kiadták a parancsot, hogy „egészséges (fejbőrű) vidéki gyerekeket” (Boross Pétertől idéztünk) kell vinni a magyar online média szándékosan zátonyra futtatott zászlóshajójára.

Egy városház-közeli versenyzőről már állítólag biztosan tudni is lehet,

hogy szeptembertől távmunkában a Indexnél (is) vendégszerepel. Nem írjuk le a nevét, mert egyelőre máshonnan nem erősítették meg, de annyit elárulunk, hogy Szita Károly után valószínűleg ő okozta a legtöbb kárt a kaposvári nyilvánosságnak, ő szennyezte be a legtöbb tiszta forrást. Már régóta szeretett volna az országos médiába bekerülni, de ennek eddig akadálya volt írástudása – most már ez sem számít. Hurrá.

H. I.

Frissítés 1.: tehát egészen pontosan úgy van ez a bábutologatás, hogy a korábbi Városi Sportközpont és Sportiskola nevű szervezetet kettéválasztották, és a sportlétesítményeket egy Kapos Sport Nonprofit Kft. fogja üzemeltetni, ennek Orosz Ferenc az ügyvezetője. A  sportiskola vezetésére pályázatot írtak ki, erről a szeptember 24-i közgyűlésen fognak dönteni, de úgy hírlik, már megvan a befutó, tehát ez is csak a szokásos színjáték.

Frissítés 2.: luush3+9sfxmg206qrho@guerrillamail.com: úgy tűnik, akkor beletrafáltunk a közepébe. Mi van, ha megkérdezem a toborzó Szörényi Pétert (szegről-végről ismerem), hogy igaz-e a hír, mert a csávó fűnek-fának dicsekszik Kaposváron, hogy az Indexbe megy?

Mi a jobb Kaposvárnak? Vagy hagyjuk? Szerintem sokkal jobb hely lesz a város, ha eltakarodik, az Indexnek meg már úgyis mindegy – lesz helyette másik.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!