Közgyűlési hír: Szita Károly polgármester és Szép Tamás tanácsnok koronavírus-fertőzés miatt távol maradtak az ülésről

Borhi Zsombor vezette le a közgyűlést

Szokatlan körülmények között zajlott az első 2022-es kaposvári önkormányzati ülés: Szita Károly polgármester nélkül, ami nem sokszor fordult elő az elmúlt évtizedekben. Nadrai Norbert képviselő tette közzé Facebook-oldalán a városszerte terjedő információt, miszerint a polgármester COVID-tesztje pozitív lett, így nem tudja vezetni szokásos rutinjával a testület munkáját. Borhi Zsombor alpolgármester vette át a feladatot, és a videós közvetítés tanúsága szerint kisebb-nagyobb zökkenőkkel és melléfogásokkal ugyan, de leküzdötte az akadályt. Sajátos mellékzönge, hogy a helyi Fidesz-közeli médiumok egyike sem tudósított a váratlan közjátékról, holott mindegyikük kötelezően jelen van: nyilván a KAPOS-T-re várnak.

Nem tudjuk, hogy a fertőzés mennyire viseli meg a két érintettet – szívből reméljük, hogy a lehető legkevésbé – ahogy azt sem, mennyire függ(het) össze a fertőzés a 23-i, vasárnapi városnapi rendezvénnyel, ahol szép számmal, és természetesen szorosan egymás mellett ülte végig a nagyérdemű – főleg a Fidesz- és polgármester-közeli kaposvári “elit” a rendezvényt, melyet többek meglepetésére még egy hasonlóan zsúfolt fogadás is követett.

Amint újabb részleteket megtudunk a sajátos hangulatú közgyűlésről, frissítjük írásunkat!

H. I.


Holdkóros évértékelő Szita-módra: a „legegészségesebb város”, a „klímavédelem élharcosa”, „a műszaki képzés fellegvára…”