A hős városvédő, Szita Károly legyőzte a ránk törő Soros-zsoldosokat, akik plázát akartak építeni a régi kórházi tömb területén!

Őrült beszéd, de van benne téveszmerendszer

Közgyűlés volt tegnap megint, a legszórakoztatóbb kaposvári események egyike. Az ott elhangzottakat jegyzőkönyv formában félhivatalosan, kicsit cenzúrázva majd bő másfél hónap múlva olvashatja, akit még érdekel, néhány információ viszont azért eljutott hozzánk. A legtöbb már csak ismétlés: jó néhányszor elhangzottak a cselédmédiában. Nem könnyű kiszűrni a szándékosan keltett médiazajból, de a ma büszkén bejelentett tervek közül néhányat a KAPOS-T csempészett be a köztudatba: korábban sehol nem fordult elő. Bár ők nyilván megesküsznek: rég téma ez a Fidesz-frakcióülésen, tanújuk rá az ég. Csak le ne szakadjon, miközben hetet-havat összehordunk a polgármesteri pulpitusról.

Hogy a közepén kezdjük: épp ma volt az alapkőletétele a kórház déli tömbjében kialakítandó, most éppen trendi kifejezésnek számító „okos parknak”. (Volt már dolgunk ilyen trendi szavakkal, mint pl. az „intermodális”, s ma már úgy hessentjük el magunktól, mint Kósa Lajos a vodka-Martinit.)

Szita persze megint hozta a formáját: „Plázát akartak ide építeni, nagy bevásárló központokat, élelmiszer-áruházat. …”hintette az igét az eseményen. Ajvé, ismét baj lehet a gyógyszerezéssel, előjött a szokásos félrebeszéd:

Plázát? Ki akart ide plázát, áruházat Karcsi, mikor a Mező utcai torzó évtizede befejezetlenül csúfoskodik a közelben?

A régi, jól bevált módszer: kijelölünk egy nem létező ellenséget, aztán jól legyőzzük, hogyaszongya: … a kaposváriak úgy döntöttek, hogy nem azt szeretnék”. Mikor döntöttek? És kik, pontosan, ki ellenében?

 

Szita Károly ellenséget kreál: most éppen a pláza- és élelmiszer-áruház építő maffia van soron, akiket persze ő győzött le személyesen, csupán közmondásos szerénysége okán beszélt a kaposváriak nevében.

 

Ez egyre súlyosabb, de sajnos azt kell mondanunk, hogy igaza van: nem tud demagógiában olyan mélyre süllyedni, hogy ne találna vevőket erre a szánalomra méltó dumára. És tegyük hozzá: mindeközben a Kapo(c) közösség nevű Facebook-csoport egynémely Fidesz-hasznos idiótája tudatosan próbálja terelni a diskurzust elfelé,

hogy vajon helyes volt-e a hírekben szereplő algériai nőtől, hogy nem fogott kezet a francia hivatalnokkal… Uramisten, ezek ezen lamentálnak?

Így még Szita Károly szintjén sem nehéz. És itt, az alapkőletételen, valamint a közgyűlésen röppent világgá a hír, hogy „a mintegy 200 férőhelyes parkoló fizetős lesz, de akik a kórházba érkeznek vizsgálatra, vagy kezelésre, azok ingyen vehetik majd igénybe”. Először erről a jogos igényről a KAPOS-T szólt. Kimásoljuk, hogy hiteles legyen:

 

Részlet a KAPOS-T parkolási cikkéből. Már mindegy is: a lényeg, hogy megvalósuljon. Még vannak kétségeink.

 

És itt van a cikk is, amely alaposan körüljárja kérdést. Tehát konkrétan azt, hogy a kórházi kezelésre idelátogató betegek ingyenesen használhassák a városi parkolókat, mi javasoltuk először: maguktól nem jutott volna eszükbe. Vagyis nyilván „de”, ám így, hogy nyilvánosságot kapott a dolog, már kínos lenne negligálni. Nos, ezért nem kéne bedőlni az „algériai nős” trükköknek: közös ügyeinkről volna jó értelmes vitákat folytatni, így a hatalom kevesebb problematikus kérdést merne szőnyeg alá söpörni.

Volt még más is: hasonlóan bombasztikus körítéssel jelentették be, hogy folytatódik a helyi termék védjegy-program: arról is csupán a KAPOS-T írt, hogy bezárt a piacon a „Kaposvár kincse, helyi termékek boltja”. Hatvannyolc millió forintért építették, ami ment a kukába:

egy jogállamban emiatt minimum hűtlen kezelési büntetőper indulna.

Ott hívtuk fel rá a figyelmet, hogy bizony a programra felmarkolt, összesen több, mint százmillió forinttal kötelezettségek is járnak, így folytatni kell. Most bejelentették, hogy a majdan elkészülő Dorottya-házban – ami egyelőre még a Holdban – lesz a helyitermék-bolt, addig a különböző rendezvényeken, alkalmi árusítással biztosítják a folyamatosságot.

Úgy tűnik, ha hézagosak, szórványosak is a visszajelzések, de mégis érdemes rajta tartani a szemünket közös dolgainkon. Mindent azért nem mernek meghosszabbítani Bicskéig.

Mondott persze még más sületlenségeket is városunk jelentős személyisége: meghallgathattuk számos csatornán, hogy 29 milliárd forintot költünk idegenforgalmi beruházásokra. Persze ezt úgy kell érteni, hogy ide számította Szita Károly a senki által nem kért sportcsarnokot és a versenyuszodát, amelybe alkalomadtán majd jöhetnek vendégek, ha hébe-hóba leesik egy-két rendezvény.

Ezzel a logikával persze elszámolható ugyanez az összeg

a sport-, egészségügyi, oktatási és még ki tudja hányféle rovatban, így a végén, a Szita-féle „kreatív könyveléssel” kiderül, hogy a 67-es út is idegenforgalmi fejlesztés, hiszen az úton özönlenek majd a turisták Kaposvárra, vagy nem?

Ide számította persze a nemrég újra kiírt, egyszer már eredménytelennek nyilvánított Dorottya-pályázatot, és ide a Deseda-kempinget is, mellyel szégyenszemre másfél évtizede semmit nem tud kezdeni az önkormányzat. Most az az ötlet, hogy előbb meghirdeti üzemeltetésre, s csak aztán adnak be pályázatot a felújításra: tolongani fognak a jelentkezők.

Nyíregyházán pl. a város először megépítette a négycsillagos wellness-szállót (hamarosan kész lesz), és csak azután adták oda Mészáros Lőrincnek.

Habár a mai plázás duma mindent vitt, a tegnapi közgyűlésen azért elgurult még egy-két gyöngyszem: kérdésre válaszolva nyeglén odavetette, hogy az Ady Endre u. 4. nem az ő gondjuk: a „többségi tulajdonosnak kell kezdeményeznie a felújítást”. Így beszél egy gondos gazda a „történelmi” belváros pusztulásáról. A Centrál kávézó teraszára a polgármesteri önkény kézzel fogható példájaként odahurcolt óriás kaspókról pedig kijelentette, hogy „ha kifizetik a tartozásukat, elvisszük a kaspókat”.

Nos, ez nem egyéb nettó rágalmazásnál, ugyanis tudomásunk szerint a Centrál kávézó bérlője nem tartozik az önkormányzatnak. Mi azonnal beperelnénk Szita Károlyt jó hírnév megsértéséért.

Bár abból, amit csak ma összehordott, attól tartunk, hogy egy egészen rövid pszichiátriai szakvéleménnyel minden bírósági eljárásnak elejét tudná venni.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!