A legjobb emberére bízta a Fidesz a Soros-kampány eddigi legalávalóbb hazugságát: Szita Károlyra

Kaposvárnak megint csak a szégyen marad

Újabb mélypontot ért el a kormány és a Fidesz alantas, a civilizáció és az emberiesség elemi normáit lábbal tipró hadjárata, melyet egyértelműen a választások elvesztése miatti félelem motivál: most azokat a civil szervezeteket támadják, rágalmazzák, amelyek a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával vidéken – Pécsen és Debrecenben – az egyre mélyülő szegénység és anyagi kiszolgáltatottság, s a nyomában járó társadalmi széthullás ellen veszik fel a harcot. A szegénység ellen, amelynek legfőbb okozója a magyar kormány. Most a propaganda-agytröszt kitalálta, hogy ezek a vidéki – a pénz mellett módszertani segítséget is nyújtó – központok „bevándorlásszervező irodák” lesznek. A rágalomhadjárat fő szónoka, a „koronatanú” szerepére pedig sikerült a legalkalmasabb személyt megtalálni: a kaposvári polgármestert. Újabb ok a büszkeségre.

Szita kedvenc M1-én nyilatkozott, s az országos sajtó rögvest fel is kapta a magas ingerküszöbünkhöz képest is arcpirító, gusztustalan tirádát. Egyetlen bizonyítékot vagy hivatkozást sem említett, szokása szerint „ex cathedra” kijelentések összefüggéstelen halmaza volt az általa elmondott szöveg.

Karcsika abból próbálta levezetni, hogy itten bevándorlók betelepítéséről leend szó, hogy a Soros-alapítvány kapcsolattartót és mentort – vagyis Szita szerint „kiképzőt” – is delegál az általa támogatott szervezetekhez.

Ez nem jelenthet mást: itten csakis bevándorlók, illegális migránsok betelepítéséről lehet szó! Hohó!

Mondjuk az Arany János Tehetséggondozón kezdve ma Magyarországon vagy húszezerféle pályázati programot említhetnénk, amelyben mentor, ill. kapcsolattartó van. E vaslogika szerint ezek mind bevándorlók betelepítését célozzák. Értjük.

Az országos média ugyan nem hagyta szó nélkül annak pikáns voltát, hogy pont egy olyan, politikailag kapcarongynak értékelhető figurával „leplezteti le” a Fidesz a Soros-terv aktuális konspirációját, akinél jobban ezeket a titkos műveleteket senki nem ismeri, lévén a kommunista állambiztonság önkéntes és lelkes besúgója majd’ tíz éven át.

Az igazi gyalázat azonban nem ez, hanem, hogy ismét azokat a szervezeteket támadják,

melyek a magyar lakosság több, mint egyharmadát pusztító szegénység enyhítésén fáradoznak. Az elmúlt hét évben Magyarországon durván nőttek a jövedelmi különbségek, nőtt a leszakadó rétegek létszáma, melyet csak úgy „orvosolt” a hatalom, hogy megváltoztatta a szegénység statisztikai mérőszámait.

Szita állításaiban egyrészt „Soros György környezetéből érkező hírekre” hivatkozik. Kíváncsiak lennénk, egészen pontosan hogyan jutottak el hozzá ezek. Csak nem a régi kapcsolatok, a régi módszerek? Aggodalommal figyelik (kik is, pontosan?) hogy Sorosék „hálózatokat szerveznek”.

 

A közmédia szalagcíme egy komplett összeesküvés forgatókönyve a Szita Károly által beszerzett információkra hivatkozva. Kérdés, hogyan tudna egyáltalán Soros György bevándorlókat telepíteni Magyarországra?

 

A – már városunkat is illető – legmeredekebb állítás, hogy „Kaposváron is volt ilyen összejövetel…” Megkockáztatjuk: ez egyszerűen hazugság. Kezdettől fent vagyunk az Emberség Erejével Alapítvány hírlevelén, megkapjuk sajtóanyagait, de nem értesültünk ilyen hálózatszervezésről.

Arról pedig végképp nem, hogy Szita ezután egy meg nem nevezett kaposvári civil szervezetre hivatkozik, amelynek képviselője az állítólagos találkozó után felkereste, és beszámolt neki, ill. a véleményét kérte, hogy nekik miért kellene „hálózatot szervezni”, vagy, hogy miért kell mentor és kapcsolattartó ahhoz, hogy szegényeken segíthessenek.

Mondhatnánk, hogy ezt a részét inkább elhisszük, már, ha volt egyáltalán ilyen. Az teljesen életszerű, hogy a kommunista besúgóból fideszes tartótisztté előlépett kaposvári polgármester elküldte egyik csicskását, és komplett kémjelentést kapott tőle, miután lényegében minden kaposvári intézménynél, szervezetnél, pártnál, nagyobb vállalkozásnál van embere, aki folyamatosan informálja.

Soros-hálózat nincsen Kaposváron, ám Szita-hálózat annál inkább. Ezt nemrég a kaposmérői polgármester, Prukner Gábor is megerősítette.

Végül büszkén felemlíti az egy évvel korábbi esetet, mikor személyesen bejelentkezett Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez, hogy álljon el a kötelező betelepítéstől. Úgy fogalmaz, mintha Juncker legalábbis tárt karokkal fogadta volna.

Nem ez történt: levegőnek nézték, választ sem kapott, nemhogy időpontot.

Szita Károly hozta a szerepét, melyet kiosztott rá a Habony-művek: egy igazi szakembernek kellett elmondania, hogyan is folyik a konspiráció Magyarországon. Karcsika hibátlanul le is leplezett mindent, különösen saját magát, ha ugyan még volt valakinek illúziója vele kapcsolatban.

H. I.

Nyilvánítson véleményt (lájk, komment, megosztás, ilyenek) a KAPOS-T Facebook-oldalán!