Példátlan, történelmi diadal: Kaposvár a negyedik a megyei jogú városok között – óvodás sorversenyben

Aggodalomra semmi ok: egyelőre nem kell felülvizsgálnunk az előző cikkünkben tett megállapításokat. Kaposvár gazdasági, társadalmi fejlettségében továbbra is alulról kukkerolja a bányászbéka ülepét, s ez a tény – ahogyan a lap Facebook-oldalán „pörgő” vita tanúsítja – fideszes érzelmű olvasóink számára feldolgozhatatlannak bizonyult. A kérlelhetetlen számokkal szembesülni persze hosszú évek „somogyihírlapos”, „kaposvármostos”, „kapostv-s”, „somogytv-s” nyáladzása után nyilván kényelmetlen – mélyen megértjük. A sors viszont olykor feldob ennél magasabb labdát is: két nappal cikkünk megjelenése után rikoltja világgá – mintegy reflektálva – a Kaposvár Most az egyedülállót: a megyei jogú városok polgármesteri hivatalainak – nyilván közpénzen szervezett – ötvenes éveket idéző sorverseny-szpartakiádján a kaposvári válogatott az előkelő negyedik helyezést vívta ki.

Trofea_szpartakiad

Büszkeségünk – méltó helye lesz dicsőségek vitrinében Szita Károly Búvópatak-díja mellett

Francba veletek, gazdasági mutatók! Tehet egy szívességet „a működőtőke-hányad”, „az ezer lakosra jutó gépkocsik száma”, a „fiatalodási index”, és a többiek! Elmehetnek a kóchengeresre parlagfüvet egyelni! „Sörösrekesz-építés” kisapám, az igen, az a valami, meg a „kötélhúzás”, amiben a magyar közhivatalnok verhetetlen! A Veszprémben megrendezett, világra szóló sportesemény csúcspontja a „csónakba szállás” lehetett, ha hihetünk a lelkendezéstől olykor elfúló szavú tudósítónak. A hangulat sem volt túl borús, mert a „kocsmatúra” kifejezés nemegyszer előfordul a szövegben – mi leginkább errefelé sejtjük a rendezvény fókuszát.

A slusszpoén pedig, hogy a fotót a példátlan diadal trófeájáról a városházának az a bizonyára kitűnő munkatársa szolgáltatta – eszerint aktív résztvevője a Rákosi-korszakot idéző csapatépítésnek – aki a KAPOS-T Facebook-oldalán hozzászólásaiban a legalpáribb, már-már a kitiltás határát súroló módon kommunistázik, személyeskedik, szitkozódik. Hiába: a NER rendszerében minden és mindenki a helyén van…

H. I.