Teljes karantén, tantermen kívüli digitális munkarend lépett életbe a héten a Nagyboldogasszony katolikus iskolában

Válaszolni persze derogál…

A hozzánk eljutott értesülések szerint katolikus iskola teljes állományának tantermen kívüli oktatásra kellett átállnia a mai naptól, miután egyik adminisztratív munkatársuknál, aki az ott dolgozók többségével közvetlen kapcsolatba kerülhetett, koronavírus-fertőzést állapítottak meg. Az intézkedésnek sem a fenntartó egyházmegye, sem az iskola honlapján ma délelőtt még nem volt semmiféle nyoma. 11.20-kor emailben megkerestük az iskola igazgatóját, Varga Bálint Róbertet, mi a helyzet az elrendelt karanténnal (melyről a szülőket emailben tájékoztatták), ám válasz cikkünk közreadásig nem érkezett. A honlapon viszont 12.04-kor kijavították az elavult információkat, és ezzel közvetve elismerték az értesülés hitelességét, íme:

Mostantól minden tanulócsoportra vonatkozik a tantermen kívüli digitális munkarend, mely korábban csak két általános iskolai osztályt és a középiskolai tagozatot érintett.

 

Kérdés, mit tudott volna meg az amúgy a járvány ügyében teljes bizonytalanságban tartott, kiskorúnak tekintett helyi nyilvánosság az esetről, ha nem tesszük fel kérdéseinket, hisz az információ így is csak egy iskolai honlap sokadik oldalán lelhető fel. Emlékezetes, hogy 2019 nyarán – meglehetősen rapid-diktatorikus módon – távolította el az iskola és a katolikus óvoda vezetőjét Varga László megyéspüspök, ám azt már meglehetősen rossz néven vették, hogy minderről a KAPOS-T által az egész ország nyilvánossága tudomást szerzett.

Orrolni persze lehet, ám ez nem ment fel senkit a hivatalos kötelezettségei alól: úgy gondoljuk, hogy ez olyan, Kaposvár és környéke lakosságát széles körben érintő közérdekű információ, amelyet joga van megismerni a helyi nyilvánosságnak.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!