A törvényesség diadala: okafogyottnak nyilvánította a Kaposvári Törvényszék, így nem lesz népszavazás!

Most van vége, és teljes a győzelem:

mert hiába fröcskölték három műszakban a rágalmaikat a fideszes közgyűlési tagok, hiába volt a kaposvári csicskamédia hónapokon át tartó össztüze: a Kaposvári Törvényszék ma közreadott ítéletében az ellenzéki összefogásnak és a civil bátorságnak adott teljes mértékben igazat: a törvény betűje szerint okafogyottá nyilvánították a nyáron benyújtott és azóta sok vitát kiváltó népszavazási kezdeményezést. Hiába próbálta Szita Károly és kicsiny, de annál alávalóbb eszközökkel dolgozó csapata elhitetni a város közvéleményével, hogy valójában ők fújják a passzátszelet: ma beigazolódott, hogy pontról pontra az történik, amit az ellenzék mondott és tett.

A Törvényszék két alkalommal is elmeszelte a kaposvári közgyűlés döntését, és mindkét esetben a kezdeményezőknek, az ellenzéki összefogásnak adott igazat. Ennek, és csakis ennek köszönhető ma, hogy nem kell elkölteni húszmillió forintot egy okafogyott népszavazásra, de, ami a fontosabb: most lehet biztos abban mindenki, hogy végérvényesen, és a Törvényszék által kimondott, 20.Pk.21.782/2106/2 számú végzés értelmében

végleges és visszavonhatatlan, hogy nem lesz gumiégető Kaposváron!

Annak ugyanis, amit Szita és a közgyűlési többség akart, nevezetesen, hogy ők mondják ki az okafogyottságot, az volt az értelme, hogy így bármikor megmásítható, felülvizsgálható lett volna a döntés: egy új cégnév, egy kicsit más tálalás, és az történik, ami a Toldi iskola esetében: Szita bosszút forral, és egy-két év múlva azt veszi észre Kaposvár népe, hogy ott füstölög a gyár a város határában.

Így viszont, hogy a bíróság mondta ki a végleges verdiktet, és az ítéletben ott van az, hogy a kezdeményező és a városháza megszüntették a szerződést, ill. az, hogy egy érvényes népszavazási kezdeményezés hatására tették ezt, Szitáék soha többé nem próbálkozhatnak gumiégető betelepítésével.

Nem a jogi hercehurca és a téma napirenden tartása volt a cél az ellenzék részéről, hanem az, hogy végérvényes és megnyugtató módon érjen véget az a hihetetlen erőfeszítés, és az a példátlan eredményesség, amit a nyáron a Szita Károlyon és a Fideszen kívüli Kaposvár, a felemelt fejű, igazáért kiállni képes valódi polgárság összefogása tető alá hozott:

tizenkilencezer aláírás, amely meghátrálásra kényszerítette Magyarország leggazdagabb oligarcháját, Csányi Sándort, és azt a maffiaszerűen működő érdekszövetséget, amely Kaposvár vérét szívja évtizedek óta.

És ez az a pillanat, amikor meg kell állni, mély lélegzetet venni, és megköszönni mindazoknak, akik akár csak egy aláírás erejéig, vagy esetenként az egzisztenciájukat kockáztatva, és szó szerint éjjel-nappal, olykor reménytelennek látszó helyzetben, de nem adták fel, és kiálltak az igazukért:

most tétetett pont a mondat végére, köszönjük mindenkinek!

H. I.

Szóljon hozzá a KAPOS-T Facebook-oldalán!