A mór megtette a kötelességét, a mór mehet? Már nem Turnai Károly a két kaposvári cég, a Közlekedési Zrt. és a Parkolási Kft. vezetője

A konspiráció a természetes létforma Kaposváron?

Bevalljuk, egyre nehezebben birkózunk meg az ajtón-ablakon beömlő információtömeggel – néha szinte maga alá temet bennünket. Legutóbb például az jutott el hozzánk, hogy a városházán is csak suttogják: március elsejétől nem Turnai Károly a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója. Arról, hogy neki lett-e elege, netán a holdingtól, vagy a polgármesteri felszentelt „dolgozó” szobából jött az elbocsátó szép üzenet, egyelőre semmit nem tudni. Az információhiány viszont feltételezések, pletykák természetes táptalaja: talán a legkézenfekvőbb elmélet, hogy a 2021-es drasztikus menetrendi változások nem váltották be a városvezetés reményeit, de lehet szó arról is, hogy ez már a Szita Károly által a januári közgyűlésen belengetett, a Kapos Holdingot érintő átszervezések előszele.

Ha valaki egy-egy ilyen híresztelés nyomába akar eredni,

javasoljuk, ne az illető cégek honlapjain keresgéljen. A tulajdonos Kapos Holding vagy a Közlekedési Zrt. oldalain ugyanis még mindig Turnai Károly szerepel vezérigazgatóként, a Kaposvári Parkolási Kft.-nek pedig még honlapja sincs – elvégre egy közszolgáltatást végző, közpénzből fenntartott, köztulajdonban álló cégről van szó, ugyan miért is lenne? A Kapos Holdingnál pedig nyilván nem azért van a szervezeti ábra szerint

„kommunikációs és marketing munkatárs”, hogy ilyen piti ügyekkel foglalkozzon.

Tegyük hozzá, a Közlekedési Zrt. a régi „Kaposbuszos” honlapot használja – azon is Turnai Károly szerepel, viszont régi kitűnő barátunk, a cégadatbázis egészen más információkkal szolgált: a szóbeszéd, mint Kaposváron annyiszor, igaznak bizonyult. Március elsejétől a Kaposvári Közlekedési Zrt.

vezérigazgatója Gelencsér Gyula, a Parkolási Kft. igazgatója Gaál Zsuzsanna.

Gelencsér Gyula úr a Szita Károly által „leszálló ágban” lévőnek minősített baranyai megyeszékhelyről, Pécsről jött, korábban, 2016 és 2021 között az ottani Tüke Busz Zrt. igazgatósági tagja volt. Gaál Zsuzsannáról annyit tart nyilván az adatbázis, hogy somogysárdi, és csupán egy helyi betéti társasághoz volt korábban köze. Lakcíme szerint azonos azzal, akit a somogyi helyi nevezetességeket, termékeket propagáló „Térjle” honlap „Mézeskalács ajándékok készítése” címszó alatt mutat be.

Kétséges, hogy megtudjuk-e valaha, mi (volt) az oka,

hogy a jövőben nélkülöznünk kell Turnai Károly urat: vajon a cég 2021-es mínusz 221.5 millió forintos „eredménye”, a 2022-re prognosztizált még nagyobb veszteség, a menetrendi változás kudarca, netán a Szita Károly által a januári közgyűlésen beharangozott, a Kapos Holding teljes szervezetét érintő átszervezés?

Egy biztos: nem sok jóra utal, hogy e személyi változásokat megpróbálták a végsőkig eltitkolni, de abban a városban, amely három évtizede egy címeres kommunista besúgó játszótere, a konspiráció természetes létforma.

H. I.


Ezt olvasta már?

Occó kínai, Széles Gáborral súlyosbítva: Kaposvárnak sikerült jó érzékkel kiválasztani a sz@rabbik elektromos buszt