A visszhang visszhangja, avagy válaszok a közúti versenyzésről szóló cikk kommentjeire

Akkor ki is a f@sza gyerek?

Egyszerűbb lesz így, mint egyenként válaszolgatni azokra a hozzászólásokra, amelyek tegnapelőtti, a kissé posványos kaposvári közéleti állóvizet alaposan felkavaró cikkünkre érkeztek. Az artikulálatlan szitkozódásra – néhány volt csak – nyilván nincs mit mondanunk, és azokat sem érintenénk, akik hatékonyabb és következetesebb rendőri fellépést követelnek: „mindenkinek i-ga-za van” mondta Őze Lajos a Megáll az idő-ben, hogy a másik felét már ne is idézzük. Néhány ellenvetésre viszont – persze csak a lényegre – miután az előző cikk szigorúan tényeket sorolt fel, talán érdemes válaszolni.

Mielőtt rátérnénk, egy rövid bekezdés a helyi Fidesz-propagandamédiáról:

észrevették, hogy a 74nullanulla és a Kaposvár Most, bár foglalkoztak a balesettel, gondosan kerülték az „illegális verseny” kifejezést? Megvan rá az okuk: a fideszesen „fiatalos” 74nulla nyilván be van kötve ezekhez a csoportokhoz, és számára csak a „kétszáznegyvennel ment”, és a durva fotó volt a fontos, a Kaposvár Mostnál pedig a főszerkesztő, a „zselici lankák Goebbelse” számára pedig Szita Károly parancsa a mérvadó, „Kaposváron csak szép és jó dolgok történnek”, illegális közúti versenyzés nem létezik.

Vicces volt a „Kapo(c)s közösség” nevű Facebook-csőcselék reakciója is

(utóbbi alatt szigorúan az Ákos-propagandisták szűk klikkjét értjük, akik azért lássuk be, kisajátították a csoportot): először hosszú szópárbajban próbálta valaki bizonygatni, hogy Ákosnak semmi köze nem volt a dologhoz, mert ő az Interspar-parkolóban volt, a verseny meg a Füredi úton. Ennyire már művészet elvakultnak lenni. Aztán egy másik csoporttag posztolta a cikket, pár perc múlva az egyik admin (Fejes István) letiltotta, mondván, hogy ez „lejáratja” imádottját, majd kisvártatva a vezérürü, Felder Frigyes felülbírálta csicskáját, és ismét felrakta. Nyilván abban bízik, hogy a „mártírszerep” majd

legalább annyit emel Ákoskán, mint a markolókanál.

A vitatkozók egyik csoportja azt próbálta sugalmazni, hogy Horváth Ákosnak semmi köze az illegális közúti versenyzéshez, „egészen véletlenül” járt arra egy markolóval, s gondolta, akkor már megszólítja ezeket a fiatalokat, s beszél nekik az ellenzékről és az előválasztásról. Hazugság: videofelvétel bizonyítja, hogy a versenyzésről, tuningolásról beszélt, és egy ezzel kapcsolatos

petícióról, melyet a jelenlévőknek alá kellene írni.

Horváth ezenkívül tett célzást arra, hogy 2022 után változás jöhet, és gesztusai, viselkedése egész fellépése során támogató, pozitív volt az illegális versenyzésre készülődő fiatalok felé. Tudta, hogy mire készülnek, és a verseny helyszínén is jelen volt.

Nos, Horváth Ákos országgyűlési képviselő szeretne lenni,

és, ha valaki nem tudná, ők hozzák a törvényeket. Törvényből, főleg mióta a Fidesz van hatalmon, egyre több az ostoba, embertelen fajta, melyet csak fogcsikorgatva ugyan, de betartunk. De a törvényhozásba készülő jelöltnél alap, hogy nem vesz részt törvénytelen rendezvényen, nem bátorít semmi effélének a megrendezésére. Vagy majd az általa hozott törvényeket is ugyanígy fogják lesz@rni, akiknek nem tetszik?

Amúgy pedig: hol éltek ti, tisztelt fiatal „versenyzők”? Szerintetek Ákos bácsi

majd jól beterjeszt egy törvényt, hogy „legyen legális az országúti versenyzés”? Noooormális? Azt hiszitek, hogy kaptok majd egy spéci VIP-jogosítványt tőle, hogy aki felragasztott apuci büdösbörgözdi pajtájában három tuning-matricát az összegányolt verdájára, az nyugodtan száguldozhat, amennyivel bír? Mi a frászt képzeltek? Aláírtok egy „petíciót”, aztán az Európai Unió törvényhozói majd ettől összecsinálják magukat, és rátok, dombóvári, kaposszekcsői suttyókra külön szabályokat fognak hozni? (Ha nem tudnátok, a közlekedési szabályok döntő része uniós normákon alapul ugyanis.)

Igen, Ákos bácsi ennyire hülyének néz benneteket.

Aki versenyezni akar, az ma is megteheti: vannak egyesületek, „istállók”, versenyek, ahová nevezni lehet (gyorsulási is), sőt zárt pályák, ahol mindenki kiélheti a sebességlázát. Ja, hogy ez pénzbe kerül? Ja, hogy sokba? Ja, hogy akkor kiderülne, hogy ott már nem is vagytok olyan nagymenők?

Ákos bácsi, ha akarná, a sok pénzéből vehetne valami üres placcot az isten háta mögött (egész Somogy megye az isten háta mögött van), lebetonozhatná, és mehetnétek driftelgetni, zúzni, gyorsulni. Tudjuk, hogy nem vesz, mert akkor üzemeltetnie kéne, teljesíteni a hatósági előírásokat, mentő, biztonság, világítás, és az, higgyétek el, nektek sokkal többe kerülne: Ákos bácsi ugyanis

nagyon-nagyon szereti a pénzt, és esze ágában sincs jótékonykodni veletek.

És abban is biztosak lehettek, ha véletlenül bekerülne a parlamentbe, sztratoszférai magasságból sz@rna le benneteket a „problémáitokkal” együtt. És legyünk őszinték: ti nem is élveznétek a törvényes, szabályozott keretek között zajló száguldást. Nektek pont ez kell, a csibészség, a törvényszegés romantikája, a „fuck the police”, az éjszakai vágta, a fíling, amit „C” kategóriás amerikai filmekből tömtetek magatokba, akár a mekis kaját az Interspar parkolóban.

Képzeljük el, hogy valaki nekiáll a Kossuth téren golfozni.

Törnek a kirakatok, pár járókelő jól pofán lesz találva, szemüveg, fogsor szilánkokban, nyolc napon túl gyógyuló sérülések. Megkérdezik tőle, hogy b@zmeg, ember, te nem tudod, merre van a legközelebbi golfpálya? Elmész, befizeted a tagságit, aztán annyit golfozol, amennyi jólesik. „Nem” válaszol a csóka, „ez így sokkal szórakoztatóbb, és még pénzbe sem kerül”. Szerintetek hány perc alatt lenne cafatokra rúgva a segge?

És ha jön egy önjelölt hordószónok azzal, hogy ő majd elintézi,

hogy a zsúfolt köztereken legális legyen a golfozás, csak írjatok neki alá, ti bevennétek a dumáját? Aztán, ha pont aznap eltalál valakit a golflabda – remélem, néhányan azért felfogják a párhuzamot – és ő a kötelező segítségnyújtást elmulasztva elsunnyog a helyszínről, akkor is f@sza gyerek lesz még a szemetekben? Mert az enyémben nem, de ez, úgy tűnik, ízlés dolga.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!