Bréking: igazat mondott a városháza az ifjúsági futballfesztivál ügyében! Ja, nem: hazudtak, szokásuk szerint…

„Jobb fesztiválunk lesz, mint nektek, apukám megígérte, bibibí…”

Nemrég olvashattak a KAPOS-T-n arról, hogy megint nem sikerült eltitkolni a közvélemény elől egy kényelmetlen, kínos információt a helyi propagandamunkásoknak: elviszi Kaposvárról a szervező cég a Youth Sports Festivalt, és Pécsre helyezi át. Ennek örömére a pécsi önkormányzat egy gúnyos-lekezelő megjegyzést szúrt be az MTI-nek leadott közleményébe: „a fesztivál kinőtte Kaposvárt”. Szita Károly és környezete persze nem hagyta szó nélkül a csak a KAPOS-T-n olvasható hírt, s pont úgy szálltak le a bicikliről, ahogy megjósoltuk: a Somogyiban azzal vágtak vissza, hogy „egy jobb fesztivál érkezhet a somogyi megyeszékhelyre”. A kaposvári városháza kommunikációjához képest a Baby Tv műsora kőkemény felnőttfilm.

Még nem tudjuk mi, de biztosan jobb lesz, mint a tiétek.

Nyilvánvaló, hogy megpróbáltak rohamtempóban kitalálni valamit a távozó rendezvény helyébe, s úgy lett volna kényelmes tálalni a dolgot a nyilvánosságnak, hogy már elő is tudnak állni valamivel. A dacos kaffogással persze még nem ásták magukat olyan mélyre, ahol igazán jó nekik, így megfejelték egy hazugsággal is: a Somogyi cikke úgy idézi a kaposvári városháza közleményét, hogy a „fesztivállal kötött szerződése lejárt a városnak … nem szerettük volna meghosszabbítani, mert valami jobbat szeretnénk csinálni”.

Jobb fesztivált? Hadd találgassunk: gyorsulási versenyes? Nagyotmondásos-fellegváros-világközepe-vagyunkos?

Esetleg rendezünk egy rövidpályás besúgó-Európa bajnokságot?

 

A Somogyi fő- és alcíme, benne az enyhén szólva is kétséges állítás arról, hogy ki is kezdeményezte az elválást

 

Hosszasan idézhetnénk a helyi propagandisták egymást túllicitáló, nyálas

lelkendezését minden évben arról, hogy micsoda nagyszerű esemény is a fesztivál, hogyan fogják ezek a gyerekek-kiskamaszok, akik azt sem tudták, hol vannak,  szanaszéjjel vinni a nagyvilágba Kaposvár jó hírét, s hogyan térnek majd vissza felnőttként családostól. Most viszont beindult a „a savanyú szőlő-effektus”: a Somogyi cikke már olyan húrokat penget, hogy „a városban élőket megosztotta a nemzetközi fesztivál, a mellette érvelőkön kívül nagyon sokakat zavart a esemény”. Ha ezt pár hónapja még bármelyik helyi okj-s médiaipari betanított munkás le merte volna írni, azonnal a fejét veszik.

A városháza-Somogyi-duó kínos erőlködését látva megkérdeztük

a másik érintettet, Hangai Istvánt, a Jogo Bonito Európa Kft. ügyvezetőjét, mi is vezetett a helyszínváltáshoz. Hangai úr gyors és szívélyes válasza szó szerint a következő volt: „a Jogo Bonito Európa Kft. és Kaposvár Város Önkormányzata között lévő szerződés lejárt. A Youth Sports Festival vendégei 2018-ban a kaposvári szállások 96%-át, a sportpályák 94%-át, 2019-ben a szállások 98%-át, a sportpályák 95%-át használták. Az előbbiek alapján Kaposváron nem tudna érdemben fejlődni a rendezvény, ezért döntöttünk, hogy nagyobb városban rendezzük meg a fesztiválunkat a jövőben”.

Így azt is eldöntheti mindenki, melyik nyilatkozatot tartja életszerűbbnek,

az igazsághoz közelebb lévőnek. Mi nem titkoljuk, hogy az utóbbit, egyrészt, mert tényadatokkal van alátámasztva, valódi indoklással, másrészt pedig sem a cég, sem Pécs önkormányzata érdekes módon nem látott okot arra, hogy a nyilvánosság elől eltitkolja a történteket. Csupán a kaposvári városháza – s ezen belül ne gondoljuk, hogy a portás vagy a telefonközpontos – no meg a propagandisták sumákoltak erősen, mint mindig.

És, ugye azt sem gondolja komolyan senki, ha Kaposvár engedte volna el a cég kezét egy jobb ötlet vagy ajánlat reményében, akkor ez nem virított volna harsány szalagcímben minden helyi csahosmédium főoldalán?

H. I.

Címkép: a Youth Football Festival honlapja, már Pécs helyszínnel


Ezt már olvasta?

Most komolyan: hogy Kaposváré Európa legszebb főtere? Van, aki elhitte ezt a marhaságot?